n11.com'un geleneksel hale gelen 11.11 kampanyasının ardından gizli bir şekilde yürüttüğü ilan sitesi projesi Garaj11'i duyuracağı iddia edildi. Sektördeki rakiplerine nazaran fiyatların makul seviyede tutulacağı belirtilirken Doğuş Holding'in bu proje için ekstra hassasiyet gösterilmesini istediği öğrenildi

Pazarın en önemli oyuncusu Garaj11 olabilir

Sirketdedikodulari.com'dan Göktuğ Efil'in özel haberine göre, n11.com'un yazılım mühendislerinin uzunca bir süredir sektöre hareket katacak yeni nesil ilan sitesi üzerinde çalıştığı bilgisine ulaşıldı. Doğuş Holding tarafından operasyon merkezine iletilen "Gizlilik" talimatının ardından sessiz ancak derinden yürütülen projenin son aşamasına geldiği ileri sürüldü. Web sitesi, mobil uygulamaları ve sosyal medya hesaplarıyla birlikte topyekün sahaya çıkması planlanan Garaj11 için, pazarın en önemli oyuncularından biri haline geleceği konuşuluyor. 

Kurulduğu günden bugüne %2000'in üzerinde büyüme kaydederek sektördeki rakipleri Hürriyet Emlak, Milliyet Emlak, Arabam.com ve Emlakjet gibi siteleri domine eden Sahibinden.com'un, Garaj11'in ardından nasıl bir yol izleyeceği ise merak konusu oldu. 

Sektörde arz talebi getirdi

Birçok rakibine rağmen sektörde tek başına ipi göğüsleyen Sahibinden.com, son yıllarda kurumsal üyelere yaptığı zamlarla tepki toplamıştı. Farklı paketlerin yer aldığı ilan sitesinde özelliklerine göre değişen fiyatlar mevcut. Bu rakamlar 2250 liradan 20 bin liraya kadar değişebiliyor. Hal böyle olunca kurumsal üyelerde farklı ilan sitelerine yönelme eğilimi oluyor. Ancak mevcut durumda ihtiyaçların tam anlamıyla karşılanması mümkün değil. Bu sebeple n11.com'un üzerinde çalıştığı Garaj11, Sahibinden'deki birçok kurumsal üyeyi kendi platformuna çekebilir. 

Öte yandan son yıllarda yaşanan ikinci el araç piyasasındaki artış nedeniyle eleştirilerin odağında yer alan Sahibinden.com'a, Rekabet Kurumu tarafından, "Hakim durumu kötüye kullanma cezası" kesilmişti. 

Trendyol'dan sürpriz gelebilir

Çevrimiçi market uygulaması "Hızlı Market", akabinde de Trendyol Yemek ile farklı sektörlere merhaba diyen Trendyol, önümüzdeki 5 yıllık plan dahilinde ilan sitesi işine de girebilir. Özellikle AliBaba Group'tan aldığı yatırımın ardından birçok sektöre dahil olan Trendyol, ilerleyen günlerde internet dünyasının tek hakimi olmak için hamleler yapmaya devam ediyor. Geçtiğimiz aylarda bünyesine birçok yazılımcı ve donanımcı katarak rakiplerine gözdağı veren Trendyol, ilan sitesi ile sahibinden.com'u da zorlayabilir. Bilindiği üzere Trendyol, Yemek özelliğini faaliyete sokarak Yemeksepeti'nin sektördeki en büyük rakiplerinden biri haline gelmişti.