Konut, rezidans, ofis, otel ve Alışveriş Sokağı’ndan oluşan karma konseptiyle Polat markası tarafından hayata geçirilen Piyalepaşa İstanbul projesinde yaşam başladı.


Polat markasının deneyimi ile Beyoğlu Piyalepaşa’da Polat Gayrimenkul tarafından 4 milyar TL’lik yatırımlı kentsel dönüşüm projesi olarak hayata geçirilen Piyalepaşa İstanbul projesi için bir basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya Polat Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Polat ve Piyalepaşa Gayrimenkul Genel Müdürü Kaan Yücel katıldı.



Piyalepaşa İstanbul projesinin yüzde 50’si tamamlandı

Piyalepaşa İstanbul’da yaşam başladı. 500 bin metrekareye yakın inşaatın olduğu proje 82 bin metrekare arsa alanı üzerinde inşa ediliyor. Projenin yüzde 50’si tamamlanmış vaziyette. Satışların yüzde 60’a yakını tamamlanmış vaziyette. Alış veriş sokağı ile ilgili görüşmelerin başladığı projede bir çok sosyal alan da olacak.

Polat Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Polat, projede konut satışlarının yüzde 60’ının tamamlandığını söyledi.

Projede 760 konut ve 190 rezidansın yer aldığını dile getiren Polat, ilk etapta yaklaşık 220 daireyi teslim ettiklerini, 2019 sonu itibarıyla tüm konutların teslimini tamamlamayı hedeflediklerini ifade etti.

Gayrimenkulün Türkiye’de her zaman en karlı ve güvenli yatırım aracı olduğunu vurgulayan Polat, ekonomik ve siyasi alanda yaşanan dalgalanmalara rağmen Türkiye’nin geleceğine ve sektöre olan inançlarının tam olduğunu belirtti.

Polat, bu azim ve istekle çalışmaya ve üretmeye devam ettiklerini kaydederek, bugün, içinde bulundukları konjonktüre rağmen ilk etabı teslim etmenin ve Piyalepaşa İstanbul’da yaşamı başlatmanın heyecan ve gururunu yaşadıklarını vurguladı.

Alışveriş Sokağı ile ilgili şirketlerle görüşmelere başladıklarını dile getiren Polat, bu sokağın yüzde 80’lik bölümünün 2019’un son çeyreğinde, kalan kısmının ise 2020’nin aynı döneminde açılacağını söyledi.

Emlak Bankası yararlı işler yapacaktır

Polat, ‘Türkiye genelinde nakit akış problemi var. Finansman konusunda devletin öncelikli olarak inşaat sektörüne destek vermesi lazım Çünkü bu bir lokomotif sektör. 200’e yakın sektörü ilgilendiriyor. Devlet büyüklerimiz de bunun farkında ve büyük bir çözüm üretmek üzereler diye düşünüyorum. Emlak Bankasının bu aşamada doğru bir iş olduğunu düşünüyorum. Emlak Bankası yararlı işler yapacaktır diye düşünüyorum’ açıklamasını yaptı.

60 yılı aşkın geçmişi ve deneyimiyle inşaat sektörünün önde gelen markalarından biri haline geldiklerini söyleyen Adnan Polat: “Bugün geldiğimiz noktada gayrimenkul sektöründe edindiğimiz bilgi birikimi ve oluşturduğumuz güvenle, bir adım daha atarak Polat Yönetim şirketimizi kurduk. Bu vesileyle gayrimenkulün proje geliştirme ve yatırım alanlarından sonra yönetim alanına da geçtik. Polat Yönetimle birlikte, bize güvenen müşterilerimize ve konut sakinlerimize daha iyi hizmet vermek için projelerimizin yönetim süreçlerini de biz üsteleniyoruz.

Projelerimizde güvenlik, temizlik ve yönetim hizmetlerimizin yanı sıra dairelerini teslim aldıktan sonra kiraya vermek veya satışa sunmak isteyen konut sahipleri için 2. El Satış ve Kiralama Birimimiz de hizmet vermeye başladı. İnşaat sürecinden, konut satışı ve satış sonrasına kadar sunduğumuz hizmetlerle Polat müşterilerinin memnuniyetini sürdürülebilir kılmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

Piyalepaşa İstanbul projesi Piyalepaşa İstanbul fiyatlar

760 konut, 190 rezidansın yer aldığı projede konutların metrekare satış fşyatı 16 bin TL’den başlıyor. Proje kentsel dönüşüm projesi olması sebebiyle fiyatlarda KDV yüzde 1. Piyalepaşa projesinde 36 aya kadar 0 faiz sistemi ile ev alabiliyorsunuz Projede banka kredisi kullanmak isteyenler de 60 aya kadar yüzde 0,98 faiz oranı ile anlaşmalı bankalardan ödeme yapabiliyor. Projede farklı ödeme seçenekleri de bulunuyor.

Piyalepaşa İstanbul projesi içerisinde yer alan Alışveriş Sokağı ise 550 metre uzunluğunda, 17 metre genişliğinde olacak. Yüzde 30 oranında kiralaması tamamlanan sokakta, 145 adet ulusal ve uluslararası marka yer alacak. Carrefour ve Cinemaximum gibi büyük markalarla anlaşmalar tamamlanırken, eczane, bakkal ve spor merkezi önümüzdeki aylarda açılacak.