Türk gayrimenkul sektörünün yurtdışındaki bayrak taşıyıcı şirketi konumunda bulunan ve Peker GYO’yu da bünyesinde barındıran Peker Holding, Avrupa’da ses getirmeye devam ediyor. Türkiye, İngiltere, İspanya ve Almanya’da faaliyetlerini tüm hızıyla sürdüren Peker Holding, son olarak futbol kulübü Fortuna Düsseldorf’un yeni inşa edilecek spor kompleksi binası için Alman ekiple el sıkıştı. Buna göre Peker Holding ile Fortuna arasında “uzun süreli kiralamaya” dayalı bir model için ön sözleşme imzalandı. Sözleşmeye göre kompleksin inşası ve işletilmesi Peker Holding tarafından bu amaca özel olarak kurulan PekFor 95 GmbH şirketi tarafından yapılacak. 

Alman basınında da geniş yer alan, uzun süreli kiralama konseptine göre geliştirilen projede, Fortuna Kulübü, spor kompleksinin kiracısı olarak kalacak. Üç kat üzerine kurulu bulunan ve yaklaşık 6 bin 300 metrekarelik dev alana sahip kompleks sayesinde, lisanslı, U23 ve U19 oyuncuları için tasarlanan alanlar ilk kez tek çatı altına toplanmış olacak. 

Halihazırda iki farklı adreste bulunan ofislerin tamamı da bu binada birleştirilecek ve bina, spor kulübü yönetimin merkezi haline gelecek. 

Peker Holding Almanya Genel Müdürü Murat Beyazyüz, “Bu projenin genç yeteneklerin teşvik edilmesi ve lisanslama çalışmaları açısından da değerli olduğunun farkındayız. Aile, gelenek, çeşitlilik, dayanışma ve şeffaf iletişim değerleri Peker için olduğu kadar Fortuna Düsseldorf için de çok önemli. Bu anlamda Fortuna Düsseldorf Futbol Kulübü ile ortak bir yaklaşıma sahip olduğumuzu söyleyebilirim. Bu proje kulübün vizyonunu tüm kesimler için daha da somut hale getirdi. Düsseldorf’taki önceki projelerimizde olduğu gibi, belediye ile yapılan görüşmeler de çok yapıcı ve güvene dayalı olarak devam ediyor. Bu projede belediye ve kulüp ile birlikte çalışmayı sabırsızlıkla bekliyoruz." dedi.

Fortuna CEO’su Thomas Röttgermann ise, Peker Holding’in Düsseldorf’ta tanınmış ve saygın bir şirket olduğuna vurgu yaparak, “Kulübümüzü geleceğe yatırım yapar konuma getirdik. Taslak sözleşmeler tamamlandıktan sonra yönetim kurulu projeyi kesin onay için denetim kuruluna sunacak." ifadelerini kullandı. Fortuna Futbol ve Geliştirme, İletişim ve KSS’den sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Klaus Allofs da Peker Holding ile kurulan ortaklığın kendilerine yeni yollar açacağını kaydederek, “Bu adım, spor sektörü için bir kilometre taşıdır. Peker Holding'e, özellikle Covid-19 döneminde özverili yaklaşımı için teşekkür ederiz.” diye konuştu. 

Projeyi kişisel olarak da desteklediklerine vurgu yapan Düseldorf Belediye Başkanı Dr.  Stephan Keller ise şunları söyledi: “Fortuna Düsseldorf Futbol Kulübü’nün sadece sahada galibiyeti değil, aynı zamanda işleyen bir altyapıya da sahip olmayı hedeflemesi sevindirici. Bu nedenle projeyi destekliyorum ve belediye meclisinden mülkün devrini onaylamalarını istiyorum."