Uşak ziyaretinde gazetecilere açıklamalarda bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, bakanlık olarak önceliklerinin her zaman tarihi, doğal güzellikleri koruyarak gelecek nesillere aktarmak olacağını söyledi.





Uşak temasları kapsamında Vali Funda Kocabıyık’ı makamında ziyaret ederek, kentteki yatırım ve projeler hakkında bilgi alan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Valilik çıkışında basın mensuplarına yaptığı açıklamada Vali Kocabıyık ve yetkililer ile ele alınması gereken projeleri istişare ettiklerini ve bazı kararlar aldıklarını belirtti.





Şehirdeki Ulubey Kanyonlarını bünyesinde barındıran Gediz Havzası’nda atık su arıtma tesisi yetersizliği nedeniyle kirliliğin söz konusu olduğuna dikkat çeken Bakan Kurum, “Bu kirliliğe dur demek amacıyla 200 bin ilave nüfusa hizmet verecek önemli bir atık su arıtma tesisini çok uygun kredi şartlarında bakanlığımızın, İller Bankası Genel Müdürlüğümüzün desteğiyle yapıyor olacağız. Bu yıl içinde bu projeyi kararlaştıracağız, önümüzdeki yıl inşaatına başlayıp çok kısa sürede bu atık su arıtma tesisini tamamlamış olacağız. 50 milyon lira yatırım bedelli bu projeyi de Uşak Belediyesi ve İller Bankası Genel Müdürlüğü ortak yürütecek.” dedi.





Tüm projelerinde çevre ve doğayı koruyarak hareket edeceklerini ve bu çerçevenin dışına çıkılmasına müsaade etmeyeceklerini belirten Kurum, “Önceliğimiz her zaman tarihi, doğal güzellikleri koruyarak gelecek nesillere aktarmak olacaktır.” şeklinde konuştu.





Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un Uşak ziyareti esnasında yaptığı açıklamaların tamamını aşağıdaki linki tıklayarak indirebilirsiniz.