Koronavirüs salgını nedeniyle konut satışlarının durduğunu belirten sektör temsilcileri, umudunu online ve telefonla satış yöntemlerine bağladı.





Babacan Holding Üst Yöneticisi (CEO) Mehmet Babacan, salgının, her sektörü olduğu gibi gayrimenkulü de olumsuz etkilediğini belirterek, mevcut şartlarda sektörde yeni bir dönemin  başladığını söyledi. Babacan, tüketicinin evden çıkmadığı bu dönemde dijitalleşerek hizmet vermeye başladıklarını kaydederek, "Mevcut şartlarda müşterilerle yapılan tüm görüşme ve satış işlemlerinin online olarak da yapılabileceğini düşünüyoruz”  ifadelerini kullandı.





Nevita Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Akbal ise tüm yurt dışı satışların durduğunu, koronavirüs nedeniyle yabancı ilgisinin kaybolma seviyesine indiğini belirterek, "Zamanla elbette yabancı ilgili tekrar tekrar oluşacak ancak trendlerin değişeceğini düşünüyorum. Bize de hem de gelen talep sonrası online satış konusunda çalışma başlattık" dedi. Coldwell Banker Türkiye Ülke Başkanı Gökhan Taş ise konut satışlarının salgın sonrası durma noktasına geldiğini belirterek, salgınla birlikte insanların dışarı çıkmayıp alışverişlerini e-ticaretle yaptığından bahsetti.





Emlak34 Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Özel bu salgının konut sektörüne büyük ölçüde zarar vereceği görülmektedir. Özellikle yabancı satışı yapan yeni konut projeleri bu durumdan etkilediğini belirtmek gerekiyor. Eski günler gelir mi diye düşündüğümüzde eski günlerin geri gelme durumunun olmayacağını belirten Özel Korenavürüs öncesi ve sonrası diye bir zaman dilimine girdiğimizi belirtmek gerekiyor.