Nureddin Necati’nin yaptığı ''TAKİPTEYİZ'' açıklamasından sonra, konut satış fiyatlarında yapılan ani fiyat artışı yaşanmaya başladı. Bakanlık fırsatçılar hakkında sıkı bir denetim yapmaya ve tespitler sonrası fırsatçılara ilk cezaları kesmeye başladı. Peki, Bakanlığın kestiği cezalar sonrasında, Fikir Tepe’de her geçen gün artarak yeni rekorlar kıran ve fren tutmayan konut fiyatlarındaki artışları durulacak mı?

Konut Fiyatlarında yaşanan keşmekeş ve aşırı artış bakanlığın radarına takıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından konut sektörüne yönelik açıklanan yeni paketlerin ardından bazı fırsatçı ev sahibi ve müteahhitlerin fiyatlarını artırdığı görülmüş ve kamuoyuna yansımıştı. Konutta haksız fiyat artışlarına karşı Maliye emlakçılarla iş birliği yapacağı ve bu amaçla İstanbul Vergi Dairesi Başkanlığı, İstanbul Emlakçılar Odası ve İTO Gayrimenkul Hizmetleri Meslek Komitesi konut fiyatlarında ev sahipleri ve müteahhitlerin fahiş fiyat artışlarına karşı iş birliği gerçekleştireceği daha önce kamuoyuna açıklanmıştı. Konut stoku arz ve talebindeki dengesizlik konut satışlarında fırsatçılığa döndü. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konut sektörüne destek amaçlı açıkladığı teşvikler açıklanır açıklanmaz bunu fırsata çevirerek satış rakamlarının yükseltilmesi kamuoyunda tepki ile karşılanmıştı.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Necati’nin konut sektöründe devreye aldıkları uygulamalar üzerinden fırsatçılık yapmaya ve vatandaşları mağdur etmeye kalkışanlar hakkında ilgili her adımı atacaklarını duyurmasının ardından, ilgili kurum ve kuruluşlar da harekete geçti.

Teşvik paketinin açıklanması sonrası Konut Fiyatlarında yaşanan ani artışlar sonrası bakanlık sıkı bir denetim yaparak ilanları tek tek mercek altına adı. Peki Bakanlığın kestiği ceza sonrası, her geçen gün artarak yeni rekorlar kıran Fikir tepe başta olmak üzere Türkiye genelinde yaşanan konutlarda fiyat artışı firen tutacak mı? emlakhaberi.com olarak yetkililerden edindiğimiz bilgilere göre, Bakanlığın yaptığı bu denetimlerde fırsatçılık yaptığı tespit edilen konut sahibi bir vatandaş, fırsatçılıktan dolayı kesilen 70.000 TL ceza ve 25 Bin TL de vergi ödemesi tebliği için maliyeye çağrıldı.

ARSA VE KONUT FİYATLARINDA OLUŞAN BALON KİMİN ELİNDE PATLAYACAK?

Fikir tepe 'de Emlak Konut'un açıklayacağı konut satış fiyatları hakkında yapılan manipülasyon ve aşırı yüksek değer beklentisi arsa ve konut fiyatlarını tetiklemeye devam ediyor.

İnşaat malzemelerindeki maliyet artışları gerekçesiyle yapılan fahiş zamlar da cabası. Fikir Tepe’de Emlak Konut'un halen yapımına devam ettiği ve ön talep toplamaya başladığı konutlarla ilgili oluşan aşırı yüksek fiyatlı satış beklentisi, mevcut konutlara oluşan aşırı taleple beraber satış rakamlarının da artmasına sebep oluyor. Tüm bu etkenler yapımı bitmiş konutlarda her gün yeni rekor fiyatların gelmesine sebep olurken, son açıklanan teşvik paketi de fırsatçıların ekmeğine yağ sürmüş oldu.