Türkiye’nin yerli gayrimenkul danışmanlık markası Kristal Türkiye’nin Ülke Başkanı Mustafa Emrah Özdemir, Kristal Türkiye’nin İzmir Bayraklı’daki “Kristal Seher” ofisleri ile birlikte kiralık ilanlarına zam isteyen deprem fırsatçıları asla fırsat vermeyeceklerini açıkladı. Kristal Türkiye, Kristal Seher ofisi ile birlikte gayrimenkul danışmanı olarak bedelsiz bir şekilde tüm depremzedelere hizmet vereceklerini açıkladı.

“TÜM EKİBİMİZ İLE DEPREMZEDELERİMİZİN YANINDAYIZ”

Deprem sonrası kiralık mülklerinden talep ettikleri kirayı artırarak fırsatçılık yapmak isteyenlere asla fırsat verilmeyeceğini açıklayan Mustafa Emrah Özdemir, “Kristal Seher” ofisimiz ile Bayraklı’da faaliyet göstermekteyiz. Kristal Seher ofisimiz deprem sonrasına kiralık mülklerine zam yaparak fırsatçılık yapan tüm mülk sahipleri ile olan sözleşmelerinin hiçbir cezai yaptırım talep etmeden feshedileceğini açıklamıştır. Kristal Türkiye olarak bu adımından dolayı ofisimize teşekkür ediyoruz. Bu acılı günlerimizde fırsatçılık yapan vicdansızlara asla hizmet etmeyeceğimizi bildirmek isteriz. Tüm halkımızın bu zor günlerinde sıcacık yuvalarını tekrar kurmaları için seferber olduk. Depremzedelerimizin bir an önce düzenlerine kavuşmaları için depremzedelerden, mağdur kişilerden hizmet bedeli almayacağız" dedi.

“TALEP ARTIŞINI FIRSAT BİLENLERİ YETKİLİLERE BİLDİRİYORUZ”

İzmir’de deprem sonrasında hasar tespitlerinin yapılmasını beklediklerini ve her bir mülkün tüm raporlarına ulaşmak üzere titizlikle çalıştıklarını belirten Kristal Türkiye Ülke Başkanı Mustafa Emrah Özdemir, “Vatandaşlarımızı bilinçlendirmek adına kiralayacakları evlerle ilgili tüm soruları için iletişim hatlarımız açık. Depremin ardından Türkiye’nin her yerindeki Kristal Türkiye ofislerimiz ile yardımlaşma için örgütlendik. Hasar tespit çalışmaları ile hasarlı bina sayısının artacağını bu durumun talebi daha da yükselteceğini biliyoruz. Bu talep artışını fırsat bilen ev sahiplerinin tespit edilmesi için gerekli uyarılarımızı yapıyoruz. Ev sahiplerinin duyarlı olup fırsatçılıktan vazgeçmeleri yönünde açıklamalarımızı yapıyoruz. Bu sektörde bilirkişi olarak “Gayrimenkul müfettişi” misyonumuz ile ilanlarında değişiklik yapanları tespit edip, gerekli mercilere bildiriyoruz. İdari merciler, birliklerimiz ve yetkililerimiz ile hep birlikte çalışmak üzere tüm girişimlerimizi yapıyoruz. Vatandaşlarımızın mağdur edilmesine asla izin vermeyeceğiz” diye konuştu.