Özellikle yaşam alanlarımızın sadece konuttan ibaret olmaması gerektiğini böylelikle deneyimlemiş olduk. Bu deneyimle birlikte şehirler de değişmeye başladı ve değişimin ilk adresi İzmir’in güzide semtlerinden Alsancak oldu. Peki, bu yeni hayatta Alsancak’ın sakinlerini neler bekliyor?

Huzur dolu bir semt

İzmir’de alışveriş, eğlence ve sosyal hayat denildiğinde akla gelen ilk semt olan Alsancak, tüm bu özellikleriyle şehrin kalbi olarak nitelendirilir. Bu semtte hayat, haftanın her günü ve her saati oldukça hareketli geçer. Genelde bu kadar hareketli semtlerde huzur bulmak pek mümkün olmayabilir; ama Alsancak bu genellemenin tamamen dışında kalır. 24 bin metrekare tabiat parkı, zen bahçeleri, çocuk parkları ve çok amaçlı yeşil alan ile Alsancak’ın sakinleri doğada olmanın keyfini yaşarlar.

Her yere çok yakın

Şehrin en merkezi lokasyonlarından biri olan Alsancak’ta, okuldan hastaneye kadar birçok kurum ve kuruluşa yürüyerek ulaşmak pekâlâ mümkün. Yürüyerek gidilemeyecek mesafelere ulaşmaksa Alsancaklıları hiç yormuyor. Çünkü Alsancak’tan geçen tramvay, otobüs, vapur ve metro hatları ile şehrin her yerine kolayca ulaşım sağlanabiliyor.

Şehrin içinde bambaşka bir şehir deneyimi

Pratik ve gayet konforlu bir yaşamın hâkim olduğu Alsancak’ta; semt sakinlerinin başka bir semte gitmeden tüm ihtiyaçlarını karşılamalarını sağlayabilecek her ayrıntı özenle düşünülmüş. Mini sinemalardan çok amaçlı salonlara, mağazalardan eğlence mekanlarına kadar birçok imkânı Alsancak’ta bir arada bulmak mümkün.

Spor ve sağlık ön planda

Gündelik yaşamın en çok tercih edilen sporlarını Alsancak’ta her mevsim doyasıya yapmak mümkün. Alsancak sakinlerinin diledikleri sporu yapabilmeleri için özel tasarlanmış açık ve kapalı yüzme havuzları, pilates ve yoga alanları, fitness merkezi, bisiklet yolu, yürüyüş yolu, mini futbol sahası, basketbol sahası, masa tenisi, skate park ve paten parkuru ile sağlıklı yaşam Alsancak’ta tesadüf değil.

İnsanın ömrünü uzatan bir manzara…

Güzel bir deniz manzarası ile güne başlamanın verdiği keyif elbette tartışılmaz.  Birçoğumuz sadece yaz tatillerinde bu şansı yakalayabiliyor. Eşsiz kordon ve deniz manzarasına sahip Alsancak’ta yaşayanlar ise diledikleri zaman bu manzaranın tadını çıkarabiliyor.