Korana virüs salgını döneminde insanların zorunlu sokağa çıkma yasağı dönemlerinde rahat bir nefes almak, kalabalıktan uzaklaşmak ve virüse yakalanma riskini azaltmak için kaçış noktası olarak gördükleri hobi bahçesi için talepte rekor artış yaşandığı görülmüştü. 

Bakan Tarafından Yapılan Son Dakika Hobi Bahçesi Açıklaması!  Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli açıklamalarında "Son dönemlerde salgın sonrasında insanlarda doğayla iç içe olma isteği arttı. Bu durum şehirde yaşayan insanları da hobi bahçelerine yöneltti. Bu güzel gibi görünüyor ancak sanıldığı kadar güzel değil. Bunun için yasal bazı sorunlarla karşılaşabilirsiniz çünkü aslında hobi bahçeleri yasal olmayan bir faaliyet.

Arada bulunan aracıların kazanması için tarım arazilerimizin çöl haline gelmesine izin vermeyeceğiz. Suyun istenildiği gibi bilinçsiz şekilde kullanılmasına izin vermeyeceğiz. İnsanların tarıma olan ilgilerinin kullanılıp sömürülmesine imkan tanımayacağız.

Noter aracılığı ile hobi bahçesi arazisi satın alan vatandaşlarımızı uyarıyorum; bu arazilerde hiçbir zaman hissedar olamayacaksınız ve tasarruf hakkınız bulunmayacak. Satın aldığınız taşınmazlar yıkılabilir" sözler ile konuya dikkat çekmişti.  Hobi Bahçeleri Yıkılacak Mı, Yasa Değişikliği İle Yıkım Kararı Çıkarı Mı? Söz konusu hobi bahçeleri hakkında yapılan en büyük eleştiri tarım arazileri üzerine kurulu olmasıydı.

Konuyu değerlendiren Dünya Gazetesi yazarlarından Ali Ekber Yıldırım hobi bahçelerinin fobi bahçelerine dönebileceği uyarısında bulunarak Tarım alanlarına kurulan ve yasalara uygun olmayan hobi bahçeleri hakkında Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından ceza kesilmeye başlandığını alınacak bir sonraki karar ile yıkım işlemlerine başlanabileceğini iddia etti.  Avukat Mehmet Egemen ise hobi bahçesi üzerine kurulan tüm barakalar için ruhsatın şart olduğunu belirterek imar yönetmeliği kuralları kapsamında hobi bahçesi üzerine yapılan evlerin yıkılabileceği uyarısında bulundu.