Aşçıoğlu, 52 yıldır İstanbul ve Dubai’de önemli projelere ve ilklere imza atan Aşçıoğlu, birbirinden başarılı projeleri ve iş modelleri ile Sektörü Geliştirme Ödülü’ne layık görüldü.





Daha yaşanabilir kentler ve mutlu insanlar sloganı ile kendini ifade eden, kent için başarılı proje üretmiş kişi ve kurumları onurlandırmak amacı ile bu yıl 15’incisi düzenlenen Kent ve Yaşam Ödülleri’nde Sektörü Geliştirme Ödülü Aşçıoğlu’na verildi.





1967 yılından bugüne kadar, birbirinden başarılı projeler ve iş modellerine imza atan, sektörün öncü markalarından Aşçıoğlu, Selenium markalı projeleri ile İstanbul’un mimarisine yeni bir soluk kazandırırken, şehri ve doğayı bir araya getiren alternatif bir yaşam sunuyor.





Özellikle üst segment ürün ve yaşam kalitesiyle öne çıkan bir marka olarak konumlanan Aşçıoğlu; 2015 yılında Selenium markasının, kullanım hakkını yurt dışına ihraç etme başarısını göstermiştir. Dubai’nin en büyük markalarından DEYAAR ile gerçekleştirilen işbirliği ile bu yılın son çeyreğinde teslim edilecek Midtown Selenium By Deyaar projesi, Türkiye gayrimenkul sektörünün ilk marka ihracatı olma özelliğini de taşıyor.





Ödül töreninde konuşma yapan ve ilklere örnek veren Aşçıoğlu Yönetim Kurulu Üyesi Cenk Aşçıoğlu şunları dile getirdi:





‘’Aşçıoğlu Grubu’nun yenilikçi ve sektöre yön veren bakış açısının ödüllendirilmesinin bizi oldukça mutlu ettiğini belirtmek isterim. Sektöre yön veren konuları bazı örnekler vermek gerekirse, 2002 yılında basın lansmanını yaptığımız ve 2005 yılında ise yaşamın başladığı Selenium Residence İstanbul’un ilk yüksek katlı A plus rezidansı olma özelliğini taşıyor. Farklı bölgelerde ilk site yaşamını hayata geçiren ve şehrin gerçek merkezlerindeki Selenium Panorama gibi ikonik mimari konseptli projeleri de imza atmanın haklı gururunu yaşıyoruz.2015 yılında DEYAAR iş birliği ile Selenium markamızın yurt dışına ihracatı ise Türkiye gayrimenkul sektörünün ilk marka ihracı olma özelliğini taşıyor. Bu tip organizasyonların ve ödül kategorilerinin sektöründe öncü markaları teşvik etmesi için oldukça önemli.’’