Yabancıların Türk vatandaşı olabilmesi için gereken asgari taşınmaz bedelinin 1 milyon dolardan 250 bin dolara düşürülmesi durgun olan gayrimenkul sektörünü canlandıracak.

Türkiye'de gayrimenkul sahibi yabancıların vatandaşlığa geçişi için gerekli asgari taşınmaz bedeli 250 bin dolara düşürüldü. Geçtiğimiz günlerde Resmi Gazete'de yayımlanan bu kararın gayrimenkul sektörünü canlandırması bekleniyor.

Yabancı yatırımcıların ilgi odağı olan Bumerang Kartal projesinin Satış ve Pazarlama Müdürü Nur Eğilmez, kararın durgun olan gayrimenkul sektörünü canlandıracağını belirtti. Kartal Metrosuna 1 dakika yürüme mesafesinde yer alan Bumerang Kartal'ın yabancı yatırımcıların dikkatini çektiğini belirten Eğilmez, kararla ilgili şu açıklamaları yaptı: "Yabancı yatırımcılar için gayrimenkule yapılan yatırımların 250 bin dolara düşürülmesi mutlaka piyasayı canlandıracaktır. Vatandaşlık almak isteyen yabancılar için kaçırılmayacak bir fırsattır. Konut kredilerindeki oranlarda kontrol altına alınırsa piyasa daha da hareketlenecektir. Şu anda mevduat oranlarının yüksek oluşu, vatandaşı beklemeye ve yatırımdan uzaklaştırmaya yönlendirmektedir. Oysa en iyi yatırım her zaman gayrimenkuldür. Her zaman kazandırır. Bumerang Kartal projesinde de kazancınız bumerang olarak size dönecektir."

Özkartallar A.Ş. güvencesi ile Kartal'da yükselen Bumerang Kartal projesinde ofis ve konut alanlarının metrekare fiyatları 6 bin 900 liradan başlıyor. 40 kattan oluşan; karşısında adliye, hastane ve çevresinde havalimanı, okullar ve alışveriş merkezleri bulunan Bumerang Kartal'da 8. kat itibarıyla kapanmaz Adalar manzarasının keyfine varılabiliyor.

TEKNOLOJİK VE ÇEVRECİ PROJE BUMERANG KARTAL

En son teknoloji ve akıllı bina sistemiyle donatılan Bumerang Kartal, enerji tasarrufu ile çevreci özellikleriyle de dikkat çekiyor. Ofis ve konut alanlarının metrekare fiyatı 6 bin 900 TL ila 14 bin TL arasında değiştiği Bumerang Kartal'da ofis ve daireler 64 metrekareden 374 metrekareye kadar büyüyebiliyor. 10.000 metrekare arsa üzerinde konumlandırılan Bumerang Kartal, 60 bin metrekarelik kapalı inşaat alanına sahip 190 adet bağımsız bölüm ve 14 adet mağazadan oluşuyor. Bumerang Kartal'da krediye uygun ofis ve daireler yüzde 1 KDV avantajıyla yatırımcılarla buluşurken, teslimler projenin bitiş tarihi Aralık 2019'da yapılıyor.

Şirket bünyesinde özel ödeme seçeneklerinin sunulduğu Bumerang Kartal seyir terası, cafeler, toplantı salonları, yüzme havuzları, tenis kortu, fitness center, sauna, buhar odası-masaj odası, Türk Hamamı, loby ve danışma, çamaşırhane, mescitler, yönetim odaları, sığınak, açık ve kapalı otopark, profesyonel yönetim ile birlikte ofis ve konut anlayışında bir yaşam alanı da sunuyor.