İzmir Çiğli’de oturan Özge Küçükerdönmez, ev sahibi olmak için 3 yıl önce bir inşaat firması ile satış sözleşmesi yaptı... Bunun gibi bir çok inşaat firmaları var sözleşemeye aykırı hareket firmalar dava açılarak haklarınız aramınız tavsiye ederiz.

Küçükerdönmez, satış sözleşmesi imzaladığı inşaat şirketine 60 bin lira ödedi. Küçükerdönmez, firmanın anlaşması bulunan bankaya da 23 ay boyunca 3’er bin lira taksitle 69 bin lira yatırdı. Evinin zamanında teslim edilmemesi üzerine banka ve inşaat şirketine karşı dava açtı.

İzmir 2’nci Tüketici Mahkemesi davacı ve davalının arasında imzalanan satış ve borçlanma ile konut kredisi sözleşmesinin feshine, sözleşmeler nedeniyle bankaya ödenen 69 bin lira ve inşaat şirketine ödenen 60 bin lira olmak üzere toplam 129 bin liranın dava tarihinden itibaren yasal faizi ile davacıya ödenmesine karar verdi. Davalıların kararın temyizi için başvuracağı belirtildi. Mağduru avukatı, mahkemenin ilk defa böyle bir karar verdiğini belirterek kararın emsal teşkil edeceğini söyledi.