Esenyurt Bölgesinde yüzlerce kaçak yükselen binalar kim dur diyecek, Deprem gereceğini unutan Kemal Deniz Bozkurt bunlara neden izin veriyor ?

18 KAÇAK KATA GÖZ YUMDU!

AK Parti’li belediye döneminde 22 kat ruhsat verilen bir bina, CHP’li Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt işbaşına geldikten sonra aniden göğe doğru hızla yükselmeye başladı ve 40 kata ulaştı. Hem de ruhsatsız bir şekilde.
Bina sahibinin 31 Mart seçimlerinde; İBB’de Ekrem İmamoğlu’nu, Esenyurt’ta da Kemal Deniz Bozkurt’u desteklediği biliniyor. Dolayısıyla göz yumulan kaçak 18 kat, ‘Diyet Borcu’ olarak adlandırılıyor.

ELEŞTİRİLERE ÖNCE ALDIRIŞ ETMEDİ…

Bina 40 kata ulaşınca bölgedeki AK Parti yönetimi devreye giriyor ve işi kovalamaya, Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt’a hesap sormaya başlıyor. Kemal Deniz Bozkurt gelen eleştirilere aylarca aldırış etmiyor. Ta ki İçişleri Bakanlığı’na bağlı müfettişler gelene kadar.

GÖZÜNDEN KAÇMIŞ!

Müfettişler denetime başlayınca paniğe kapılan Bozkurt, harekete geçiyor. Kaçak olan 18 kattan haberinin olmadığını söyleyen Bozkurt, “Gözümüzden kaçmış” diye komik bir açıklama yapıyor. Vatandaşlar, kaçak 18 katın gözden kaçması için insanın görme engelli olması gerektiğinin altını çizerek, Bozkurt’a “Kör” imasında bulundular.

60 MİLYON YERİNE 17 MİLYON LİRA CEZA KESTİ!

Bozkurt’un yaptıkları bunlarla da sınırlı kalmadı. Müfettişlerden korkan Bozkurt, Encümen toplantısında yandaş müteahhide 17 milyon lira para cezası kestirdi. Oysa E-5 Karayolu’na sıfır şekilde kaçak kat dikilen binaya normal şartlarda 60 milyon liralık ceza kesmesi gerekiyordu ama uyanık Bozkurt binayı sanki ara bir sokakta yapılmış gibi gösterip, yandaşına 43 milyon lira kazandırırken devleti zarara uğrattı!