Emlak ilanlarında en çok bilinen 5 emlak ilan sitesi var ve daha çok site var ama birçok kişinin ilk 5 giren site Hürriyetemlak.com, Emlak34.com emlakjet ve Sahibinden.com,zingat.com ,ilanjet.com bu siteler genelde bilinen sitelerin başında geliyor.

Bir Tanesi Hariç hepsine üyeyim ve her üçünde de ilan veriyorum. İlandan aranma oranı olsun, satışa veya kiralamaya dönme oranı olsun Sahibinden.com açık ara önde. Ama arayanların birçoğu ciddi müşteri olmuyor. Emlak34.com gelen telefonlarda müşteriler ne istediğini bilen ciddi alıcı olduklarını tespit ettim. Sitede ilanların gerçek ilan oranı %99 iken sahibinden.com’da bu oran %60’lar kalıyor bu nedenle sahibinden.com güvenirliğini her geçen gün kaybetmeye devam ediyor.

Halbuki diğer ikisine baktığımızda Hürriyet Emlak da Emlak34.com da sadece emlak konusuna odaklanmışlar. Sahibinden.com'da ise hemen her şeye dair ilan var.

Acaba bu Hürriyet Emlak yanlış bir şeyler mi yapıyor? Halbuki birçok yatırım yaptı site yeniledi Arkasında çok güçlü medya desteği var ama sonuç olarak bekleneni veremedi.

Birde Emlakjet.com son zamanlarda ön plana çıktı ilk çıktığında arkasında güçlü bir reklam desteği yoktu daha sonra bir satış gerçekleşti dijital anlamda güçlü bir firma ismi satın altı bir iki yıl aynı yazılımla devam etti oda kendisini yenileme gerektiğini düşündü ve yeniledi. Beklentiler yüksekti genelde Anadolu emlakçıların ilan girdiği bir site olma özelliğinde kurtulamadı satış odaklı olmadı daha çok kiralama sitesi gibi oldu emlakçı dostları dinlediğimizde daha çok kiralık arayan çok satış için arayanlar çok ciddi müşteriler değil bu sebeple kiralık ilan giriyoruz dediler.

Bir site daha var ismiyle müsenna arkasında iki güçlü firma var ama bekleneni vermedi zingat.com ismiyle piyasaya çıktı ama başarılı bir site ve isimle çıkış yapamadı Doğuş gurubu ve Reidin ortak yayını olan zingat bir taraftan emlakçıları yayın yaparken diğer taraftan projeskop.com/ diye bir site kurarak Emlakçıların karşıdında duran bir yazılımla ne amaçladıkları belirsiz bir şekilde yayın yapıyor. Başarılar dilerim ama çok başarılı olacağını düşünmüyorum.

Acaba tek bir konuya odaklanmak yerine çok çeşitli sektörlere ait ilan yayınlamak daha mı doğru? Belki de ilan deyince insanların aklına ilk önce Sahibinden.com geldiği içindir. İster emlak olsun, ister araba fark etmez. İnsanlar herhangi bir şeyin ilanına bakacakları zaman aracı yerine Sahibinden'i tercih ediyorlar.

Sahibinden.com'un ofisini internetten gördüm gayet Google gibi düşünerek tasarlanmış bir ofis çalışma ortamı gibi geldi. İçinde sinema salonundan spor salonuna, çeşit çeşit toplantı odalarından cafelere, koşu parkurundan oyun odasına kadar 5 yıldızlı otelleri kıskandıracak konfor var. Allah her işletmeye böyle bir ofis nasip etsin inşaallah.

Taner Aksoy, Sahibinden.com ile çok başarılı oldu. Teknoloji yatırımları hızla büyüyor çok farklı yatırımlar yaparak daha çok mobil yatırımları yapıyorlar, ve Başarılı oluyorlar yaptıkları ortada. Tebrik ederim. Bir de en sevdiğim yanları Aksoy grubun farklı iş kollarında olduğu için çalışanları ödüllendiriyor çalışanlar kendi işi gibi çalışıyorlar özverili çalışmanın karşılığını alıyorlar.

Sahibinden.com yönetimi diğer ülkelere de açılıp Türkiye'den çıkan Dünya markaları listesine girebilir mi bilemiyorum ama bir Türk markası olsun isterim.