Gayrimenkul danışmanları ise hızlı gelişen dijital dönüşüme ayak uydurmaya çalıştı. Sektörü çok iyi takip eden emlak firmalarıda var bunların başında Emlak34 gelemektedir 1997 yılında sektöre giren firma dijital anlamında büyük mesaferler katederek sanal tur sanışları ve profosyonel drene çekimleriyle müşterilerine online hizmet vermektedir. Bunun yanısıra  başka firmalarda var 

Artık gayrimenkuller görüntülü, drone ve 360 sanal turlarla geziliyor. Görüşmeler online gerçekleştiriliyor. Hatta tapu dairelerine gidilmeden web tapu uygulamasından tapu işlemlerinin yapılabilmesi gibi uygulamalar kullanılıyor. Bu uygulamalardan hem alıcılar hem satıcılar çok memnun. Pazarlama, satış ve yönetim aşamasında dijital dönüşümler gerçekleşmeye devam ediyor.

2021 yılında QR Kodlu 3D tapu çalışmaları da hızla devam ediyor. Bu çalışmalara bittiğinde sektörde devrim niteliğinde çağ atlanacaktır. Aslında virüs olması gereken uygulamaları hızlandırılmış bir şekilde hayatımıza kazandırmış oldu.

Tüm yaşanılan onca olaylara rağmen en iyi yatırım aracının gayrimenkul olması ise değişmeyen tek gerçekti. Dövizin kısa vadede anlık değişimleri örneğin gram altının 2020 Kasım ayında 540 TL görmüşken şu an 420-450 TL seviyelerinde. Gayrimenkulün aylık kira getirisi ve değer artışı göz önünde bulundurulması gerekir. Tüketicilerin yatırımları yaparken tüm değişkenleri değerlendirmesi gerekir. Yatırımcılar gelir durumuna göre hareket ederse daha az riske girer. Risklerden korkan ve en kısa zamanda parasını sağlam bir şekilde değerlendirmek isteyenler için gayrimenkul daha az sürprizlere açık ve doğru bir seçim olacaktır.