Katılım finans sektörünün en genç üyesi olan Emlak Katılım, yeni şube açılışlarına devam ediyor. Başta gayrimenkul sektörü olmak üzere ekonomik büyüme ve istihdama katkısı yüksek olan stratejik sektörlere, sürdürülebilir ve herkes için erişilebilir finansman modelleri sunmak üzere çalışmalarını sürdüren Emlak Katılım, 66. Şubesini İzmir’de açtı. Türkiye’nin dört bir yanında şubeleşme çalışmalarını hız kesmeden sürdüren Emlak Katılım, İzmir’de ikinci şubesini Gaziemir ilçesinde hizmete açtı. 

Bayraktar: Yeni ürün ve hizmetlerimizle farklılaşmayı sürdüreceğiz

Emlak Katılım’ın yeni şubesiyle sektöre ve ülkenin ekonomisine katkı sağlamaktan dolayı duydukları memnuniyeti dile getiren Emlak Katılım Genel Müdürü Nevzat Bayraktar, “Müşterilerimize bulundukları lokasyonlarda ulaşmayı, yerel ekonomiye ve istihdama katkı sunmayı önemsiyoruz. Bu hedef doğrultusunda şube ağımızı genişletmeyi ve sektörde yeni ürün ve hizmetler geliştirmek suretiyle farklılaşmayı sürdüreceğiz. İnsanı odağına alan, sürdürülebilir bir hizmet modeli anlayışı ile yaptığımız tüm çalışmalarda katılım bankacılığı etik ilke ve uygulamaları doğrultusunda hizmet üretiyoruz. Son yıllarda sanayinin ve ticaretin geliştiği bir bölge olan İzmir ilimizin Gaziemir ilçesinde açtığımız yeni şubemizin ülkemize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi. 

Gayrimenkul sektörünü destekleyici projeler üretiyor

Emlak Katılım’ın gayrimenkul sektöründe piyasa yapıcı kurum olmak, kentsel dönüşümün tüm türlerine finansal çözümler sunmak ve sektörün gelişimini desteklemek üzere ortaya koyduğu ürünlerden biri olan Tapu Güvenilir Hesap, gayrimenkul devir işlemlerinin sorunsuz gerçekleşmesini sağlıyor. Emlak Katılım bir ilke imza atarak hizmete sunduğu bu uygulama ile gayrimenkul alım-satım işlemlerinde alıcıya ve satıcıya bir güvence ve kolaylık sunuyor. 

Riskli yapıların acil dönüşümünün de hızlıca gerçekleşmesi için Emlak Katılım; Güçlendirme, Yerinde Birebir Dönüşüm (Emsal Artışı Olmayan), Yerinde Dönüşüm (Emsal Artışı Olan) ve Alansal Dönüşüm olmak üzere tasarladığı 4 iş modelli Kentsel Dönüşüm Finansman Çözümleri ile bu konuya gereken desteği en azami düzeyde sağlamaya gayret ediyor.

İnşaatların tamamlanmaması nedeni ile oluşacak mağduriyetleri önlemek adına geliştirdiği bir diğer ürün olan Bina Tamamlama Sigortası ile ön ödemeli konut veya kentsel dönüşüm projelerinde tüketicilerin yapmış oldukları ödemeleri teminat altına alarak inşaat sektörünün güvenli ve sürdürülebilir büyümesine önemli katkı sağlamayı hedefliyor.

Bunların yanı sıra Birlikte Konut Finansmanı, Yeni Evini Bekletmeyen Finansman gibi ev alacaklara kolaylık sağlayıcı çözümler de sunmaya devam ediyor.

Masrafsız Bankacılığı odağına alıyor

Gerek bireysel gerekse kurumsal tüm müşterilerinin hayatını kolaylaştırmak üzere dijitalleşmeyi odağına alarak yenilikçi çözümler üretmeye çalışan Emlak Katılım, bu anlayışa hizmet eden CepPos ürünüyle müşterilerinin cep telefonlarına indirdikleri uygulama sayesinde pos cihazı taşımaya gerek duymaksızın tüm kredi ve banka kartlarından hızlıca tahsilat yapabilmesini sağlıyor.

Dijital alandaki bir diğer yeniliği sayesinde, Emlak Katılım’lı olmak isteyenler mobil şube üzerinden görüntülü görüşme ile hesap açabiliyor. Emlak Katılım mobil şube uygulamasını akıllı telefonlarına indirenler, bu uygulama üzerinden görüntülü görüşme işlem adımlarını takip ederek kolaylıkla müşteri olabiliyor ve Emlak Katılım’ın masrafsız bankacılık avantajlarından faydalanabiliyorlar. Emlak Katılım müşterileri; Hesap işletim ücreti, EFT-havale ücreti ödemiyor, 20 binden fazla kamu ATM’sinde ücretsiz işlem yapabiliyor, 98/2 kar paylaşım oranıyla yüksek kar payı elde edebiliyor ve avantajlı kurlarla döviz ve kıymetli maden alım-satım işlemlerini gerçekleştirme imkânına sahip oluyorlar.