Büyük şehirlerden uzaklaşmak fakat sosyal yaşamın da içinde olmak isteyenler farklı alternatiflere yöneldi. Yaşam, yatırım ve emlak açısıdan her geçen gün değer kazanan ve sosyal yaşam olanaklarıyla 365 gün ayrıcalıklı bir hayat sunan Çeşme ise bu noktada en doğru seçenek olarak karşımıza çıkıyor.

Son yıllarda pandeminin etkisiyle büyük şehirlerden uzaklaşma isteği ve evden çalışma düzeninin yaygınlaşmasıyla birlikte yaşamın küçük kentlere kayması sonucu Çeşme nüfusunda büyük artış yaşandı. Nüfus artışına bağlı olarak yatırım ve emlak açısından gün geçtikçe değer kazanan Çeşme, Ege’nin yükselen değeri haline geldi. Göz alıcı kumsalı ve turkuaz denizi ile Ilıca plajı, özel koyları, sosyal açıdan birçok imkan sunan ve doğal güzelliğiyle hayranlık yaratan Çeşme’nin konut ve arsa fiyatları 2,5 kat yükseldi. Bilhassa müstakil bahçeli daireler ve bahçeli dublekslere olan ilgi her geçen gün artarken, Çeşme’de arsaların fiyatları pandemi öncesi 2 milyon TL’den başlarken şu an 5-5,5 milyon TL’den satışa sunuluyor. Yaklaşık iki yıl içerisinde 2 katından daha fazla değer kazanan Çeşme yatırım merkezi olarak ön plana çıkarken, emlak sektörü de hızla hareketleniyor. Haziran 2021’de inşaatına başlanan ve Çeşme Ilıca Plajı’nda yer alan markalı rezidans projesi Swissôtel Residences Çeşme de emlak sektöründe yaşanan bu yükseliş doğrultusunda her geçen gün değer kazanmaya devam ediyor.

Miray İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Haydar İnaç,“Satışın yüzde 48’i lansmanda gerçekleştirdik. İlgi çok yoğun”

Lansman sonrası yoğun bir ilgi ile karşılaşılan projenin yüzde 70’nin satışı gerçekleşti. Proje ortaklarından Miray İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Haydar İnaç, “Çeşme’nin en özel projesini hayat geçirdik. Ilıca Plajı Türkiye’nin en özel plajı. Swissôtel Residences Çeşme bu özel konumda hayata geçen ilk ve tek markalı lüks konut projesi. Proje’nin inşaatına başlar başlamaz çok yoğun bir ilgi ile karşılaştık. Büyük bir çoğunluğu İzmir olmak üzere yakın çevre ve İstanbul’dan çok ciddi bir talep aldık ve satışların yüzde 70’ini tamamladık. Gün geçtikçe değeri artacak projede kalan çok özel dairelerin de teslime kadar satışını tamamlamayı hedefliyoruz.” dedi.

Swissôtel Residences Çeşme’nin kaba inşaatı tamamlandı

Birbirinden farklı metrekare ve tiplerde 110 adet bağımsız birimin yer aldığı Swissôtel Residences Çeşme’nin kaba inşaatı tamamlandı. Tüm inşaatının yüzde 65’i, duvar örümlerini yüzde 50’si, şap imalatının ise yüzde 60’I tamamlanan projede; elektrik, mekanik işleri, cephe imalatları ve iklimlendirme montajları da devam ediyor. Ilıca’nın ilk ve tek markalı rezidans projesi olma özelliği taşıyan Swissôtel Residences Çeşme; birbirinden farklı metrekare ve tiplerde 1+1, 2+1, 3+1, 4+1 daireler, 6 adet bağımsız villa ve 6 adet bahçe dubleksiyle yaşam alanları ayrıcalık katıyor. 102 m2 ile 1.300 m2 arasında değişen dairelerin 2022 yılında tapu ile birlikte teslimi hedefleniyor. Geniş balkon terasları, Swissôtel hizmet kalitesi ve marka değeri, alışveriş olanaklarıyla yaşamı ayrıcalıklı hale getiren Swissôtel Residences Çeşme’de; açık ve kapalı yüzme havuzları, buhar odası, pilates stüdyosu, fitness ve rezidans sahiplerine özel plaj da yer alıyor.

İsviçre misafirperverliği geleneğine dayanan ve beş kıtada çağdaş oteller sunan Swissôtel markası, kaliteli hizmet ve seçkin otelcilik anlayışını rezidans konseptiyle birleştirerek, dünyada hızla yaygınlaşan markalı rezidans yaşamını Çeşme’ye getiriyor. Muhteşem Ilıca manzarası, şık mimarisi, her daim otel konforu sunan hizmet kalitesi ve sosyal alanlarıyla fark yaratan Swissôtel Residences Çeşme, müşterilerine bir rezidanstan çok daha fazlasını sunuyor. Turkuaz rengi denizi, altın sarısı kumsalı ve Türkiye’nin en prestijli lokasyonu Ilıca plajında yer alan daireler; yaşam alanlarına keyif ve konfor getiriyor.

Prestijli konumuyla her yere kolayca ulaşma fırsatı sunuyor

Çeşme’nin en prestijli lokasyonunda yer alan Swissôtel Residences Çeşme, İzmir ve hava alanına 50 dk, Urla’ya 25 dk, Alaçatı’ya 10 dk, Çeşme çarşı ve marinaya 15 dk, Çeşme Devlet Hastanesi’ne 10 dk ve Çeşme AVM Cadde Plus’a 13 dk mesafede yer alıyor. Eşsiz konumuyla istenilen yere en rahat ve kısa sürede ulaşma imkanı sunan proje, birçok olanağa aynı anda sahip olmanın keyfini yaşatıyor.

Swissôtel ayrıcalıklarına sahip olma imkanı…

Swissôtel Residences Çeşme’den ev sahibi olanlar “Accor Ownership Benefits” programına dahil olarak Accor Live Limitless Platinum statüsüne katılım önceliğinden, tüm dünyada Accor otellerinde VIP rezervasyona, otomatik statü yükseltmeye ve indirimlere kadar birçok avantajdan yararlanabiliyor. Global avantajlara ek olarak Swissôtel Çeşme’de de indirim ve ayrıcalıklardan faydalanabiliyor.

Yatırımcılar birçok fırsatla buluşuyor

Kendine ait plajıyla birlikte denize sıfır konumdaki proje, yatırım fırsatlarıyla da cazibe merkezi oluyor. Projede, 6 aydan kısa süreli kiralamalarda sadece Swissôtel Çeşme aracılığı beklenirken 6 aydan uzun süren kiralamaları ev sahipleri kendileri gerçekleştirebiliyor. Swissôtel’in aracı olacağı 6 aydan az süreli kiralamalarda daire dekorasyonunun Swissôtel standardında olması bekleniyor.