Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) Başkanı Muhittin Gülal, Dumankaya ve Fi-Yapı mağdurları için önemli açıklamalarda bulundu. FETÖ soruşturması kapsamında TMSF'ye devredilen iki dev şirket Dumankaya İnşaat ev Fi-Yapı mağdurlarını sevindirecek önemli gelişmeler yaşanıyor. Müjdeli haberi TMSF Başkanı verdi. Kayseri'de FETÖ'den el konulan Boydak Holding işletmelerini ziyareti esnasında açıklamalarda bulunan Gülal, inşaat sektöründe sorunlara neden olan iki firma için kritik sürecin işlediğini söyledi.


El konulmasının üzerinden geçen süre içerisinde binlerce mağdurun büyük bir sabırla bekledikleri Dumankaya ve Fi-Yapı firmaları için önemli bir viraj dönülmek üzere. Yarım kalan inşaatları ve geride bıraktıkları mağdurları ile gündemden düşmeyen TMSF bünyesindeki şirketlerin satışı ve yarım kalan işlerin tamamlanması amacıyla Alman firmanın devrede olduğu kaydedildi.

TMSF Başkanı Muhittin Gülal, "A-B-C planlarımız bulunuyor. Bir Alman şirketi ile anlaşmak üzereyiz. Anlaşmanın şartları var. Şirket bizden özel isteklerde bulundu. BUnu karşılayacağız. Dumankaya'nın yarım kalan inşaatlarının tamamlanmasını sağlayacağız. Fi-Yapı için de çalışmalara hızla devam ediyoruz" dedi.

TMSF Başkanı Gülal yaptığı açıklamasında, "Mağduriyetleri gidermek için planlarımızı yaptık. İnşallah seçim öncesinde bu mağduriyetleri gidermeyi planlıyoruz. Dumankaya ve Fi-Yapı’da, konsantrasyonumuz bunları çözmek. Seçim öncesi bu mağduriyetlerle ilgili adım atmış olacağız. Yarım kalan inşaatlarla ilgili anlaşmada son aşamadayız, 10 gün içinde aksiyon alacağız. Dumankaya’da yarım kalan 4 proje var, toplamda iki grupta 8 bin mağdur var, mağduriyeti gidermek için çalışmaların sonuna geldik. Yarım kalan bu inşaatlarla ilgili attığımız bu adımda sorun olursa B planımız da var. Dediğim gibi, her halükarda seçim öncesi aksiyon alacağız" ifadelerini kullandı.

Binlerce mağdur geride bırakan Dumankaya İnşaat ev Fi-Yapı firmaları 2016'da FETÖ soruşturmasında terör örgütüne finansal destek sağladıkları gerekçesi ile el konularak TMSF'ye devredilmişti. El konulma süreci sonrasında şirketlerde işler oldukça ağır ilerlemişti. O günden bu güne şirket ile irtibatlar kopmuş, binlerce konut mağduru ortada kalmıştı. Mağdurlar ise sosyal medya ve ara ara düzenledikleri eylemlerle seslerini duyurmaya çalışıyorlardı.