Yaratıcı bir mimari ile doğanın yaşam alanlarına taşındığı yeni örnek dairesinde doğa severleri Doku Sanat Galerisi işbirliği ile hayata geçirilen resim ve heykel sergisinde sanatla buluşturdu.

sektörünün güvenilir markası MESA’nın, yoğun talep gören Beykoz’daki MESA Orman projesinin yeni etabı MESA Orman II’nin örnek dairesi, Doku Sanat Galerisi işbirliği ile gerçekleştirilen özel bir resim ve heykel sergisine ev sahipliği yaptı. Doğa ve sanatseverler, Doku Sanat Galerisi bünyesinde yer alan Dinçer Güngörür, Bülent Demirbağ, Cem Sağbil, Hale Ürkmezgil, Fevzi Karakoç, Ali Candaş, Alp Bartu, Nurettin Akkaya, Ahmet Oran, Orhan Benli gibi çok değerli sanatçılara ait 20’den fazla heykel ve tablonun sergilendiği MESA Orman II’nin örnek dairesinde 26-27 Şubat tarihlerinde buluştu. Davetliler, barbekü eşliğinde kışa özgü tatlar kestane ve sahlep ikramları ile MESA Orman II’nin sunduğu doğayla içiçe yerinde deneyimleme fırsatı buldular.

Doğayı yaşam alanlarına taşıyan mimari

“Devam Eden-En İyi Konut” ödülüne layık görülen MESA Orman’ın yeni etabı MESA Orman II, İstanbul’un en temiz havaya sahip noktalarından Beykoz Çubuklu’da, doğal göl ve ormanın yanı başında konumlanıyor. Tüm MESA projelerinde olduğu gibi, MESA Orman II de bulunduğu çevreye uyumlu yaratıcı bir mimariyle doğayı yaşam alanlarına taşıyor. MESA Orman II az katlı yatay mimariye sahip 163 daire ile butik ve sürdürülebilir bir yaşam sunuyor. Her detayı

titizlikle, konfor ve doğa gözetilerek tasarlanan MESA Orman II, şehrin içinde ama şehrin karmaşasından uzak, rengini ağaçlardan, kusursuzluğunu doğadan alan gölü ile doğanın tüm renklerini içinde barındıran bir yaşam hayalini gerçek kılıyor.

MESA Orman II’de 10 blokta konumlandırılmış, 130 ile 362 metrekare arasında 2+1'den 6,5+1'e kadar geniş daire seçenekleri bulunuyor. İlk etabında yaşamın başladığı projede, pandemi ile birlikte daha çok önem kazanan geniş balkon, bahçe teras ve çatı teras olanakları sunuluyor.

Dinginlik ve huzur vaat ediyor

Geniş peyzaj alanlarına sahip MESA Orman II’de 15 bin 500 metrekare yeşil alan bulunuyor. Projenin merkezinde süs havuzları ve aile yaşam merkezi yer alıyor. MESA Orman II’nin etrafında şekillendirildiği su ve orman, proje sakinlerine dinginlik ve huzur vaat ediyor. MESA Orman II doğanın yanı başında yürüyüş yolları, parklar, dinlenme alanları, süs havuzları, tenis ve basketbol sahaları, kapalı yüzme havuzu ve çocuk oyun parkları ile her yaştan sakinlerinin ihtiyaçlarına yanıt verebiliyor. MESA Orman II’yi görkemli çınarlar, ıhlamurlar, tozu emme ve havayı temizleme özelliği olan çamlar ve topraktaki bitki, tohum ve meyve gelişimine katkı sağlayan kızılağaçlar çevreliyor.

MESA Orman II ulaşımın kalbinde

Ayrıcalıklı bir konuma sahip olan MESA Orman II’de orman ve gölün sağladığı huzur dolu yaşamı renklendirmek çok kolay. MESA Orman II, köprülere olan yakınlığı ile karadan, Çubuklu - İstinye arası feribot seferleri ile ise denizden her yere kısa sürede ulaşım imkanı sunuyor. MESA Orman II, Çubuklu - İstinye Feribot İskelesi’ne 5 dakika, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’ne 7 dakika, Levent ve Maslak’a 15 dakika, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’ne 20 dakika mesafede yer alıyor. Ayrıca projenin Yavuz Sultan Selim Köprüsü’ne yakınlığı sayesinde 3. Havalimanı’na kolayca ulaşılabiliyor.