Özellikle kent yaşamında insanların çalıştığı konuma yakın konut tercihi ve başımı sokacak bir yer olsun yaklaşımı yerini ‘bir deprem anında dayanıklı olsun’ ve ‘evde keyifle zaman geçireyim anlayışını’ aldı.

En son Meva Şehir projesi ile Ankara’da dikkat çeken, birçok konut ve ticari yapı projesini başarıyla hayata geçiren Ünsal Group Yönetim Kurulu Başkanı Orhan ÜNSAL ile konut satın alırken dikkat edilmesi gereken hususlar üzerine bir görüşme gerçekleştirdik. Öncelikle konut satın alınırken konutun sağlamlığı konusunda dikkat çeken Orhan ÜNSAL,

KONUTTA SAĞLAMLIK VE DEPREM GÜVENLİĞİ BİRİNCİ ÖNCELİĞİMİZ

“Ülkemizde maalesef Gölcük, Marmara ve İzmir depremlerine kadar deprem felaketi çok ciddiye alınan bir konu değildi. Özellikle bu depremlerden sonra yürürlüğe giren deprem yönetmeliği, yapıların nasıl inşa edilmesi ve denetlenmesi gerektiğine dair sıkı ve somut kurallar getirdi. Fakat ülkemizdeki mevcut yapı stoğuna bakıldığı zaman bu tarihten önce yapılan birçok konutun da bulunduğu görülmektedir. Deprem felaketinin ülkemiz için ne kadar yakın ve her an yaşanabilmesi muhtemel bir afet olduğunu biliyoruz. Buradan hareketle konut satın alırken öncelikle deprem yönetmeliğine uygun inşa edilmiş, sağlam yapıların tercih edilmesi gerekmektedir. Ünsal Group olarak inşa ettiğimiz konutlarda deprem yönetmeliğine büyük bir titizlikle riayet etmekteyiz. Yapılarımızda inşaat sektöründe geliştirilen en son teknik ve ekipmanları kullanıyoruz. Özellikle şu an depreme karşı dayanıklılıkta en iyi çözümlerden biri olarak bilinen fore kazık sistemi ile konutlarımızı inşa etmekteyiz. ‘’ dedi.

PANDEMİ DE YAŞANACAK BİR EVİN DEĞERİNİ DAHA İYİ ANLADIK.

Pandemi ve sokağa çıkma kısıtlamaları nedeniyle evimizde daha çok zaman geçirdiğimiz bu dönemde yaşanacak evin değeri bir kez daha anlaşıldı. Bu nedenle yeni konut tercihlerinde barınma ihtiyacını gidermeden ziyade sosyal donanımları ve konforuyla ön plana çıkan projeler tercih edilmeye başlandı.

Yeni dönem konut ihtiyaçlarını değerlendiren Ünsal Group Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Ünsal:

‘’ Pandemi döneminde evlerimiz artık daha çok vaktimizin geçtiği, hatta birçok evden çalışan insanlar için bir işyeri halini alan yerler oldu. Dolayısıyla konut özelliğinin yanında boş zamanlarımızı da hoşça geçirecek özelliklere sahip projeler son zamanlarda dikkat çekmeye başladı. Biz de projelerimizde bu hususlara dikkat ederek konut sahiplerinin evde daha rahat ve kaliteli bir süre geçirmelerini hedefledik. Zengin sosyal donanımlarımızın yanında, spor olanakları ve alışveriş olanaklarını birleştirdik. Meva Şehir içinde yer alacak Meva Center Alışveriş Merkezi, bu şehirde yaşayanların tüm ihtiyaçlarını kolayca temin edebilmelerini sağlayacaktır. Meva Center içinde yer alan marketten, mağazalara, restoranlardan, kafelere uzanan zengin olanaklarla konut sahipleri aradıkları her şeyi yanları başında bulabilecektir. Bunu yanında projemize bir de okul ekleyerek çocuklarımızın evlerinden çok uzaklaşmadan rahat bir eğitim hayatı geçirmelerini sağlamayı amaçladık. Geniş peyzaj alanları, biyolojik göleti, yürüyüş parkurları ile proje içerisinde keyifli bir vakit geçirebilecekleri mekanlar yarattık.” dedi. Bu nedenle pandemi sürecinde de yoğun bir taleple karşılaştıklarını belirten Orhan Ünsal çok satan ve yoğun bir tüketici talebi bulunan projelerin, konut almak isteyenlerin güncel ihtiyaçlarını doğru analiz ederek tasarlanması gerektiği belirtti.