Kaçak yapılaşmaya izin vermeyeceğiz diyen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Kendi Partisinden olan Çatalca Belediyesi bu kaçaklara göz yumuyor küçük cezalar keserek caydırıcı olacaklarını sanan belediye Hobi bahçesi adı altında resmen betonlaşmaya müsede veriliyor.

İstanbul nasıl çarpık yapılaşma oluyormuş bunun bir örneğini görebilirsiniz, kaçak yapılaşmayla başlanan bu süreç daha sonra Elektrik, su ,Doğalgaz tesisatlarında çekilmesiyle ve daha sonra Belediyeye emlak vergisi ödeme yapılarak resmiyet kazandırılıyor.

Çatalca, Arnavutköy, Silivri, Şile, Gibi İstanbul en yakın ilçelerde bu daha çok görülüyor özellikle tarla vasfındaki araziler arsa simsarları tarafından kendi kafalarına göre parsel numaraları verilerek ve kendi aralarında bir Muvafakat name yapılarak herkes kendi numarasına ait olan yeri kendine ait olduğu sanılıyor hisseli tarlalar talan ediliyor Çevre ve Şehircilik Bakanı Bu duruma göz yummamış olsa bunlar yapılmaz.

Hobi Bahçesi değil Resmen Betonarme Kontlar yapılıyor

Çatalca Belediye Başkanı Mesut Üner Çatalca ilesinde bu kaçak yapıların yapıldığından haberi yok mu? Zabıta Ekipleri bu kaçak yapılar yapılırken sadece ceza keserek belediyenin kasasını dolduracaklarını mı sanıyor ileride doğacak sıkıntıları bu şekilde çözmek mümkün olacak mı?

Ve değişmeyen Türkiye Her zaman siyaset yalanlarla, rüşvetlerle ,kaçak yapılara göz yumarak halkına sıkıtı çıkarmaya devam ediyor. Daha sonra bu sıkıntılı durumu düzeltmek için yine vatandaşın cebine başvuruyor.