Değişmeyen değerler ve sürdürülebilir bir yaşam konsepti ile hayata geçirilen Benesta Acıbadem, Sermet Severöz hostluğunda yapılan bir Pazar Brunch’ına ev sahipliği yaptı. Anadolu Yakası’nda yeni bir adres oluşturacak olan Benesta Acıbadem projesinde, Gastronomi, Yaşam Tarzı ve Lüks Seyahat Yazarı Sermet Severöz hostluğunda yapılan Pazar Brunch’ında uzun zamandır birbirlerine hasret duyan konuklar bir araya geldi. 

Benesta üst yönetimi ve Sermet Severöz ev sahipliğinde yapılan davete;  Ahmet-Esra Doğan, Akasya Asıltürkmen, Arzu Kunt, Gülbin Simitçioğlu, Gürhan Sayar, Feriz Ediz-Yael Aborasi, Meral-Nazım Metin, Perihan Akı, Bahar Verel, Serdar-Esen Yanaşan ve Yelda İpekli gibi değerli dostlar katıldı.

Pazar Brunch’ına özel hazırlanan ikramlar ve nostaljik müzik seçkisi ile misafirler özlem ve neşe dolu özel bir gün geçirdiler. Ödüllü birçok mimari grubun tasarımına destek verdiği Benesta Acıbadem’in her m2’sinde sunduğu iyi planlanmış fonksiyon zenginliğiyle lüks tanımına yeni bir yorum getiren örnek evini de  konuklar  ayrıca gezme fırsatı buldular. 

İstanbul’un iki yakasının birleşme noktasında, hayatın tam içinde… 

Anadolu Yakası’nın Avrupa’ya en yakın merkezlerinden, yeşil dokusu ve sosyal yaşamıyla asırlık semti Acıbadem, lokasyona değer katacak, çehresini değiştirecek yepyeni bir projeye ev sahipliği yapıyor. İstanbul’un en temiz havasına sahip olan Çamlıca lokasyonuna komşu olan proje, 200 dönüm büyüklüğündeki Gata Ormanı’nın yanı başında oksijen deposu bir bölgede doğanın içinde ayrıcalıklı ve huzurlu bir yaşam sunuyor. 

Benesta Acıbadem, konumuyla benzersiz bir lokasyonda inşa ediliyor. Benesta Acıbadem, Avrupa Yakası’nın yanı başında, her iki yakanın kapsamlı sağlık kuruluşlarına, köklü eğitim kurumlarına, renkli sosyal ve ticari hayatına dakikalarla ifade edilen komşu lokasyonda yer alıyor. 

Öncelikli olarak, yeşil alan ve peyzaj planlaması ile tasarıma yön verilen Benesta Acıbadem’de; Londra’nın ünlü peyzaj mimarlık ofislerinden WATG ile çalışıldı. Benleo Park tasarlandıktan sonra çevresine mimari bir yaşam konumlandırıldı. Yeşil alan için iki futbol sahası büyüklüğünde dev bir alanın ayrıldığı, önce parkın tasarlandığı ve konutların daha sonra bu yapıya entegre edilerek yeşille sarıldığı proje bu özelliğiyle dünya çapında bir tasarım ve yaşam projesi olarak örnek oluşturuyor.

Ülkemizin önde gelen tasarım ofislerinin mimari çözümleriyle şekillenen proje “daha önce benzeri yapılmamış mühendislik çözümleriyle” tamamlanıyor. 

Değişmeyen değerler felsefesiyle; mimari mükemmelliğin yüksek teknoloji ile buluşturularak sağlıklı yaşam alanları tasarlanması amaçlanan projede, eskimeyen, yaş aldıkça klasikleşen ve değer kazanan mühendislik uygulamaları ön plana çıkıyor. 

Benesta Acıbadem projesi mükemmeliyetçi yaklaşımıyla; “European Property Awards” EPA organizasyonu tarafından, karma kullanım kategorisinde, beş yıldızlı proje olarak ödüllendirilerek, dünya çapında otoritelerden tam not aldı. 

Birinci etapta 6 ikinci etapta 2 bloktan oluşacak olan ve yeşil ile çevrelenmiş doğanın içinde inşa edilen; ev ve park ile zenginleştirilerek tasarlanan proje, 550 konuttan oluşuyor. Benesta Acıbadem, her dairede bulunan 10 m2’den başlayan ve 100 m2’ye varan balkon, bahçe veya terasları ile nefes alıp veriyor. Proje, 2+1’den 6+1’e kadar; simpleks, bahçe dubleks, çatı dubleks ve teras bahçeli daireleriyle ile farklı yaşam seçeneklerini buluşturuyor.