Ali Ağaoğlu tarafından Bodrum'da yapılacağı ilan edilen dev proje hakkında tartışmalar tüm hızı ile devam ediyor. Çevreciler projeye büyük bir şiddetle karşı çıkarken bu kişilerin başında Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras yer alıyordu. 

Ahmet Aras projenin bölgeye büyük zarar vereceğini ve kesinlikle yapılmaması gerektiğini savunurken Ali Ağaoğlu ise yaptığı açıklamalarda iddiaları yalanlamış ve projenin tüm sürecini hassas bir şekilde yürüttüklerini, çevreye zarar vermeyeceklerini açıklamıştı. Bodrum Belediye Başkanı Aras konu hakkında sosyal medyadan yeni açıklamalarda bulundu. 

BODRUM BELEDİYE BAŞKANI AHMET ARAS TARAFINDAN YAPILAN MİLAS PROJESİ AÇIKLAMASI!

"2012 yılında yani, günümüzden 10 yıl önce, kuşların sincapların yaşadığı Hadim Koru Devlet Ormanı'na iş makinelerini sokarak, Maslak 1453 adlı betondan cenneti yaratanlar bugün, Bodrum’a sadece 25 kilometre uzaklıkta olan ve içinde tam 197 çeşit kuşun yaşadığı bir yeryüzü cennetini, İstanbul Maslak’ta yaptıkları gibi betondan bir cennete dönüştürmek istiyorlar.

2012 yılının parasıyla 4 milyar 291 milyon 491 liralık satış yaparak o günün şartlarında hasılat rekoru kıran Maslak 1453 projesi, 325 bin metrekarelik bir arsa üzerine kurulmuştu. Tuzla Sulak Alanında yapmak istedikleri projenin arsa büyüklüğü ise tam 9 milyon 700 bin metrekare. Bu arsanın yapılaşmaya açılacak olan kısmı ise 4 milyon 454 bin 395 metrekare !! Yani, 16 milyon nüfuslu İstanbul’da yapılan Maslak 1453 projesinin arsası, Milas ile Bodrum’u üst üste koysanız toplam 350 bin insanın yaşadığı yerdeki proje arsasının 13’te biri..

Dolayısıyla, lafı eğip bükmeden var gücümüzle HAYIR diyorsak, boşuna demiyoruz. Bodrum ile Milas halkının toplam nüfusunun ’u kadar bir insan lüks içinde yaşayacak, yaşatanlar da milyarlarca lira kazanacak diye 197 tür kuşumuzun evinden ve doğduğumuz, büyüdüğümüz memleketimizin yeşilinden vazgeçmeyiz, vazgeçmeyeceğiz."