İnşaat sektöründe 25 yıldır Adana, Mersin ve İstanbul’da pek çok prestijli konut projesine imza atan SON Grup Şirketleri’nden Çukurova Gayrimenkul, 2017 yılında tamamladığı Kartal’da konumlanan Çukurova Balkon ve Adana’da proje ortaklarıyla geliştirdiği TMT Park Life Suit’in ardından İstanbul’da kentsel dönüşüm projelerine odaklandı. 2018 yılında İstanbul’un gözde semtleri Kartal, Beylerbeyi ve Çengelköy’de üç yeni proje geliştirmeyi hedefleyen Çukurova Gayrimenkul, Adana’daki arsa stoklarının bir kısmının satışını gerçekleştirerek yeni projelerine kaynak oluşturuyor. Şirket, önümüzdeki dönemde öncelikle İstanbul’da olmak üzere Adana’da da kentsel dönüşüm ağırlıklı yeni projeler geliştirmeye devam edecek.

İnşaat sektöründe geçen 25 yılda Adana ve Mersin’deki projeleriyle bölgenin öncü markası olan ve ardından İstanbul’a yelken açan SON Grup Şirketleri’nden Çukurova Gayrimenkul, yeni dönemde kentsel dönüşüme odaklandı. 2017’de Kartal’daki üçüncü projesi olan Çukurova Balkon ve Adana’da proje ortaklarıyla geliştirdiği TMT Park Life Suit projelerini teslim eden Çukurova Gayrimenkul, 2018’de İstanbul'un merkezi lokasyonlarında kentsel dönüşüm projeleri başta olmak üzere yeni projeler geliştirmeyi hedefliyor. Adana’daki arsa stoklarının bir kısmının satışını gerçekleştirerek 2018 yılında start vereceği Kartal, Beylerbeyi ve Çengelköy’deki projelerine kaynak oluşturmayı planlayan Çukurova Gayrimenkul’un Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Son, şirketlerinin Adana, Mersin ve İstanbul arasında gelişen başarı hikayesini ve yeni projelerini şöyle anlattı;

Adana’nın geniş balkon kültürünü İstanbul’a taşıdı

“Mersin’de hayata geçirdiğimiz yazlık projesi Liparis 2, Liparis 4 ve ardından Adana’da proje ortaklarımızla birlikte gerçekleştirdiğimiz TMT Park Life, TMT Gölvadi, Yüzevler, Platinkent, Eserkent, Çukurova Residence, Çukurova Kent, Çukurova Park, Çukurova Villaları gibi nitelikli konut projelerimiz ile Çukurova bölgesinin güçlü bir markası konumuna geldik. 2009 yılında ise rotamızı İstanbul’a çevirerek şehrin hızla değer kazanan bölgelerinden Kartal’ın en stratejik noktasında Adanuspark projemizi inşa ettik. Ardından yine Kartal’ın sembol yapılarından 36 katlı rezidans projemiz Çukurova Tower’ı hayata geçirdik. 2015 yılında yine Kartal’da “Balkon Hayatın Keyfidir” temasıyla başladığımız Çukurova Balkon projemizle Adana’nın vazgeçilmezi olan geniş balkon kültürünü İstanbul’a taşıdık. Artık İstanbul’daki projelerin çoğunda balkon olmaması nedeniyle ön tarafı deniz ve adalar, arka tarafı orman manzaralı balkon ve teraslarıyla öne çıkan Çukurova Balkon projemiz bölgede büyük fark yarattı. 19 ve 20 katlı iki blokta toplam 261 konut ve sosyal yaşam alanlarından oluşan Çukurova Balkon, Adanalılardan da yoğun ilgi gördü. Hemen teslime hazır olan projemizde satışlarımız devam ediyor.”

Kartal’a dördüncü proje geliyor

İstanbul’daki rotalarına Kartal’ın yanı sıra Beylerbeyi ve Çengelköy’ü de eklediklerini ifade eden Çukurova Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Son, yeni projelerle ilgili bilgiler aktardı. Şehircilik anlayışına sahip kaliteli, güvenli ve prestijli konut projeleri geliştirmeye devam edeceklerini ifade eden Tamer Son, Kartal’daki projelerine 2018 yılında bir yenisini daha ekleyerek dördüncü projelerine başlamayı planladıklarını açıkladı. Kartal’ın önümüzdeki birkaç yıl içinde çok daha hızlı bir şekilde gelişip değerleneceğine dikkat çeken Son, ‘’Kartal; konumu, hızlı gelişimi ve yeniden yapılanmaya elverişli alanları itibariyle İstanbul’da değeri en fazla artan bölgelerin başında geliyor. Metro, havaalanına yakınlık, deniz yolu ulaşımı, e5’e olan konumu ile ulaşım alternatifleri bakımından da son derece avantajlı. Çukurova Gayrimenkul olarak Kartal’da 2018 yılında kentsel dönüşüm kapsamında başlatacağımız yeni projemiz, konutun yanı sıra ticari ofisleri de bünyesinde barındıracak’’ dedi.

Yeni rotalar Boğaz’ın incisi Beylerbeyi ve Çengelköy

Kartal’ın yanı sıra Beylerbeyi ve Çengelköy’de de hayata geçirmeyi planladıkları iki yeni proje olduğunu belirten Son, ‘’Anadolu yakasının boğaz hattındaki en güzel semtlerden olan, konumu, ambiyansı ve manzarası ile ön plana çıkan Beylerbeyi ve Çengelköy’de proje hazırlığındayız. Çengelköy’deki projemizi de Kartal projemiz gibi kentsel dönüşüm kapsamında hayata geçireceğiz. Önümüzdeki dönemde başta İstanbul olmak üzere Adana’da da kentsel dönüşüm ağırlıklı yeni projeler geliştirmeye devam edeceğiz" diyerek sözlerini tamamladı.

Çukurova Gayrimenkul Hakkında

İnşaat sektöründe 1993 yılından beri faaliyet gösteren SON Grup bünyesindeki Çukurova Gayrimenkul, bugüne kadar Adana, Mersin ve İstanbul’da pek çok prestijli konut projesine imza attı. Mersin’de hayata geçirilen bir yazlık projesi olan Liparis 2 ve Liparis 4 ile sektöre giriş yapan Çukurova Gayrimenkul, Adana'da proje ortaklarıyla birlikte TMT Park Life, TMT Gölvadi, Yüzevler, Platinkent, Eserkent, Çukurova Residence, Çukurova Kent, Çukurova Park, Çukurova Villaları gibi nitelikli konut projeleri gerçekleştirdi. Kartal’da inşa ettiği adalar ve deniz manzaralı Adanuspark ile rotasını İstanbul’a çeviren ve ardından yine bölgenin sembol projelerinden Çukurova Tower’ı hayata geçiren Çukurova Gayrimenkul, Kartal’daki üçüncü projesi Çukurova Balkon’u 2017 yılında tamamladı. Kentsel dönüşüme odaklanan Çukurova Gayrimenkul, 25. yılını kutlayacağı 2018 yılında İstanbul’un en değerli bölgelerinden Kartal, Beylerbeyi ve Çengelköy’de üç yeni projeye imza atmaya hazırlanıyor. Yenilikçi, çevreci ve müşteri odaklı bir yaklaşımla faaliyetlerini sürdüren Çukurova Gayrimenkul, şehircilik anlayışına sahip projelerini insana ve doğaya saygılı konseptlerle geliştiriyor. Keyifli ve kaliteli yaşam alanlarını kârlı yatırım fırsatları ile birleştirmeyi misyon edinen Çukurova Gayrimenkul, bilgi birikimini ve deneyimini estetik, teknoloji, lüks ve konfor ile bütünleyerek bulunduğu bölgeye değer katan modern projeler inşa ediyor. Bu çerçevede bir yandan gayrimenkul sektörünün hızla geliştiği Adana’da projeleri devam eden Çukurova Gayrimenkul, merkez olarak konumlandırdığı İstanbul’un cazip bölgelerinde yeni konut projeleri gerçekleştirmeye devam ediyor.

www.cg.com.tr