Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 1915 Çanakkale Köprüsü'nün açılışını Çanakkale Zaferi'nin 107. yıl dönümü olan 18 Mart'ta görkemli bir açılış töreniyle hizmete girdi. Bir çok Bakanları, Milletvekilleri, Çanakkale halkının katıldığı açılış töreninde konuşma yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yol medeniyettir, köprüler halkarı bir birine bağlayan bir bağlandır. Ticaretin hızladığı bir dönemde bunun gibi yapılar her zaman daha çok ticari akın olacaktır.

Dünyanın en uzun orta açıklıklı köprüsü olan 1915 Çanakkale Köprüsü bugün açılıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 107. yıl dönümünde açılacak olan köprü, bir saatlik feribot yolculuğunu altı dakikaya düşürecek. Dev projenin üretime etkisi ise 5 milyar 362 milyon euro olacak.

“ZAFERİMİZİN NİŞANESİ”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Twitter hesabından bugün açılacak olan ve dünyanın en uzun orta açıklı asma köprüsü unvanına sahip “1915 Çanakkale Köprüsü’ne” ilişkin video mesaj paylaştı. Erdoğan paylaşımında, “Çanakkale Zaferimizin nişanesi, Türkiye’nin tarihe damgası” ifadelerine yer verdi. Videonun arka planında ise Çanakkale türküsü çaldı.

5 BİNDEN FAZLA PERSONEL ÇALIŞTI

Asya ile Avrupa kıtalarını Çanakkale Boğazı’nda ilk kez birbirine bağlayan 1915 Çanakkale Köprüsü’nün yapımında, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Karayolları Genel Müdürlüğü görevlilerinin yanı sıra yaklaşık 5 bin 100 personel ve 740 iş makinesi çalıştı. Çanakkale Savaşı kahramanlarından Seyit Onbaşı’nın sırtında taşıdığı top mermisini sembolize eden, 4 kulenin de tepesinde yer alacak, her biri 75 ton ağırlığında ve 20,5 metre yüksekliğindeki 4 top mermisi figürünün montajı ise sürüyor.