Yabancı yatırımcıların eylül ayında Türkiye’den aldıkları konut sayısı geçen yılın aynı ayıyla karşılaştırıldığında yüzde 25.61 düşerek 4 bin 177 adet olarak gerçekleşti.





Geçen yıl ağustos ayında yaşanan dövizdeki yukarı yönlü dalgalanmaların etkisiyle birlikte eylül ayında yabancılar için ciddi fiyat avantajlarının etkisiyle konut satışları 5 bin 615 dedi görmüştü. 18 kasımda açıklanacak ekim ayı konut satış istatistiklerinde muhtemelen yabancı alımlarının çok daha fazla oranda düştüğünü göreceğiz çünkü ekim ayında da aynen eylül ayında olduğu gibi dövizdeki dalgalanmaların yabancı yatırımcılara sağladığı avantajlarla birlikte geçen yılın aylar bazındaki en yüksek konut satışı (6 bin 276 adet) görülmüştü.





Bu yılın ilk dokuz ayında yabancılar Türkiye’den toplam 31 bin 925 adet konut alımı gerçekleştirdi. Bu satış adedi geçen yılın dokuz aylık dönemiyle karşılaştırıldığına yüzde 32.16’lık bir artışa işaret ediyor. 2018’in ocak-eylül arasını kapsayan 9 aylık döneminde yabancı yatırımcıların Türkiye’den aldıkları konut sayısı 24 bin 155 adet olmuştu.