Özellikle merkez Muratpaşa ve Konyaaltı ilçelerinde emlak sektörü hareketliliği dikkat çekici biçimde artarken, özellikle şehir merkezine yakın ve eşyalı olarak kiraya verilen daireler karaborsaya düştü. Yoğun taleple birlikte 2 bin 500- 3 bin TL arasında kiraya verilen asansörü bile olmayan binadaki bir daire Rus ve Ukrayna vatandaşlarına 10-12 bin TL bedelle kiralanmaya başladı.

Yabancıların Antalya’ya yönelik ilgisinin yeni olmadığını kaydeden Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin, “2021’den bu yana zaten hızlı bir artış var. Ancak savaşla birlikte Rusya ve Ukrayna’dan güvenlik amaçlı göç ve sermaye çıkışı yaratması da söz konusu. Antalya’da 30 bine yakın Rusya Federasyonu vatandaşı, 8 bine yakın Ukrayna vatandaşı yaşıyor. Şubat ayında geçen yıla göre Ruslara yapılan konut satışı yüzde 96, Ukraynalılara yapılan satış yüzde 85 arttı. Türkiye geneli satışların yüzde 4’ü yabancı satışı iken Antalya’da bu oran yüzde 23″ dedi.

Rusya-Ukrayna savaşın emlak sektöründeki bütün dengenin bozulduğunu kaydeden Antalya Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı İsmail Çağlar ise “Ev sahipleri 2-3 bin TL kira alınabilecek bir daire için 10 bin TL kira istiyor. Kurumların bu konuda denetim başlatması şart” diye konuştu.

Kaynak: Hürriyet