Türkiye Satılık Konut Fiyat Endeksi, Ağustos ayında bir önceki aya göre %3.38 geçen yılın aynı dönemine göre ise %19.65 oranında nominal artış
göstermiştir. Türkiye Kiralık Konut Fiyat Endeksi, Ağustos ayında bir önceki aya göre %2.67, geçen yılın aynı dönemine göre ise %16.32 oranında nominal artış
göstermiştir.

Sermaye kazancı ve brüt kira getirisinden oluşan toplam getiri, ülke genelinde aylık bazda %3.81, yıllık bazda ise %25.87 şeklinde gerçekleşmiştir. Ağustos ayında amortisman süresi ülke düzeyinde 19.7 yıl olarak ölçülmüş, yıllık brüt getiri oranı ise %5.19 olarak kaydedilmiştir.

Ağustos ayında Amasya’da metrekare başına konut satış yatları %4.22 oranında nominal artış göstermiş ve Amasya satış yatlarının en çok yükseldiği şehir olmuştur. Aynı dönem içerisinde Hakkari’de metrekare başına konut satış yatları %0.26 oranında nominal artmış ve Hakkari satış fiyatlarında en az değişim gözlenen şehir olmuştur.

Ağustos ayında Eskişehir’de metrekare başına konut kira değerleri %4.12 oranında nominal artış göstermiş ve Eskişehir kiraların en çok yükseldiği şehir olmuştur. Aynı dönem içerisinde Artvin’de metrekare başına konut kira değerleri %0.76 oranında nominal azalmış ve Artvin kiraların en çok düşüş gösterdiği şehir olmuştur.