İstanbul Ticaret Odası üyesi KOBİ’lerin 200 bin lira üst limitle yararlanabileceği ‘Nefes Kredisi’ için başvurular bugün başladı.


– KOBİ’ler önce Oda’dan ‘TOBB Nefes Kredisi başvurusu içindir’ ibareli Faaliyet Belgesi alacak.

– Ardından başvurular Ziraat Bankası, Denizbank, Halkbank, Vakıfbank, Ziraat Katılım ve Vakıf Katılım şubelerine yapılacak.

İstanbul Ticaret Odası (İTO), Oda üyesi KOBİ’lerin aylık 0.99 faiz/kâr payı, 6 ay geri ödemesiz 18 ay vade ile 200 bin liraya kadar kullanabilecekleri Nefes Kredisi için başvuruları bugün almaya başladı.

İTO’nun proje için ayırdığı 100 milyon liralık kaynakla 6 banka İTO üyelerine, bu tutarın 15 katı kadar, yani toplam 1.5 milyar liralık kredi kullandıracak.

İTO üyeleri Başbakan Binali Yıldırım tarafından geçtiğimiz cumartesi günü açıklanan TOBB Nefes Kredisi’ni kullanmak için önce Oda merkezi, temsilcilikleri ya da İTO’nun mobil hizmet aracından ‘TOBB Nefes Kredisi Başvurusu içindir’ ibareli Faaliyet Belgesi alacak.

MASRAF EN FAZLA 51 TL

Ardından Ziraat Bankası, Denizbank, Halkbank, Vakıfbank, Ziraat Katılım ve Vakıf Katılım şubelerine müracaat ederek, uygunluğu değerlendirildikten sonra ticari kredi kullanabilecek. Bankalar, 51 TL’nin üzerinde masraf almayacak.

İTO Başkanı Öztürk Oran, Nefes Kredisi’nin devlet, finans sektörü ve iş dünyası işbirliğinin örnek projelerinden birini oluşturduğunu söyledi.

Oran, “Kredi gerek tutarı gerek faiz/kâr payı itibariyle gerçek bir nefes kredisidir. Ümit ediyorum ki üyelerimize çok büyük katkı sağlayacak ve KOBİ’lere rahat bir nefes aldıracak” dedi.