Son dönemde Ortadoğuluların talebinin arttığı Acarkent’te villa fiyatlarının 100 milyon TL’leri bulduğunu belirten Özsan, “İstanbul’daki fiyatlar Miami’yi geçmiş durumda. Üstüne üstlük Miami’de 30 yıllık mortgage imkanı ve dolarla kira getirisi imkanı var. Pek çok müşterimiz İstanbul’daki dairesini satıp Miami’de topraktan sıfır projelere girdi” şeklinde konuştu.

Konut fiyatlarındaki artışın yabancıya satıştan kaynaklandığını, yılda 800 bin yeni konut yapılması gerekirken arzın durduğunu ve özellikle Ortadoğululardan gelen talebin fiyatları tüm kademelerde yükselttiğini ifade eden Özsan, yeni konut arzının artmamasının ardında inşaat maliyetlerindeki hızlı artışın getirdiği öngörülemezliğin bu ortamda yüzde 5 seviyesinde olan yabancıya konut satışının ev fiyatlarındaki tüm dengeleri etkilediğine dikkat çekti.

Türkiye’de 250 bin dolarlık konut alan yabancıların Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı kazandığını, bu yasanın çıkmasının ardından konut fiyatlarında, TC vatandaşlarının ev satın alma hayalini bile kuramaması ile sonuçlanan bir fiyat artışı süreci başladığını kaydeden Özsan, açıklamalarını  “Kanada yabancıya satışı yasakladı, Türkiye’de de mutlaka izin verilecekse iş yeri satışına vatandaşlık verilsin, o da gayrimenkul, en azından konut piyasasındaki bu dengesizlik son bulur” diyerek tamamladı.