Son yıllarda bir çok bölgede ofis inşa ediliyor bu ofislerin kat ve düzeni ,yaşam alanları yeni düzene uygun inşa edilmediğinden bir çok kişi evden çalışma modeline geçmiş durumdadır. Açık alanların olmadığı ofis projelerinde binanın dışarını cam giydirme yapılarak güneş ışığını çok fazla içeri alarak daha fazla klima gibi elektrik tüketen cihazların fazla çalışmasına sebep oluyor.

Bu nedenle ofis projeleri yeni düzen dediğimiz pandemi sürecinde yaşadığımız sıkıntıları göz önünde bulundurarak yeniden tasarlanması gerekiyor açık alanların daha fazla yer verilmesi ve sıkılmadan rahat bir çalışma ortamları sağlanması gerekmektedir.

Merkez Ankara ofisleri dış resimlerden görüldüğü kadarıyla üst tarafta bahsettiğimiz şekilde inşa edildiğini düşünüyoruz. Binaların dışı komple cam olarak tasarlanmış, katlara arası sosyal alanlar yok ortak yaşam alanlarının olmadığı görülmektedir.

Bu sebeple Ankara gibi merkezi yerde inşa edilse dahi çok fazla tercih edileceğini düşünmüyoruz. Evden çalışma modeli daha hızla genişleyecek ofislere çok fazla ihtiyaç olmayacak, Bu durumda yatırım tavsiyesi yapar mısınız soruların karşısında bu haberimiz yeterli olacağını düşünüyoruz.