Biriken konut stoklarının bir fona alınarak daha sonra tahvil veya sukuk yoluyla menkulleştirilip satılmasını öngören paketin bu ay içinde tamamlanarak hayata geçirilmesi planlanıyor.

İnşaat sektörünün konut stoklarını çözmeye hazırlanan Hükümet; ekonominin lokomotif sektörlerinden biri olan inşaatta yeni bir paket açıklamaya hazırlanıyor.





Sektörün çatı kuruluşları yöneticileri ve önde gelen isimleri Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ile bir araya gelerek inşaat sektörlerin problemlerini ele alarak çözüm yolları için alınması gereken önlemleri konuştular.

Sabah Gazetesi emlak muhabiri ve yazarı Seda Tabak’ın bugün gazetede yayınlanan haberine göre üzerinde çalışmaların devam ettiği yeni bir paket Hükümet tarafından bu ay içinde tamamlattırılarak devreye alınacak. Haberde konut stokları için bir varlık havuzunun oluşturularak Emlak bank’a devredileceği ve bu fon üzerinden stokların sukuk ya da tahvil yoluyla menkul hale getirilerek satılması planlandığı bilgisine yer veriliyor. Toplantıda ayrıca gayrimenkullerin çeşitli kampanyalarla konut alıcılarına sunulması, yurtdışı ülkelerde gayrimenkul sektörüne yönelik tanıtım ofislerinin açılması ve orta gelirlilere yönelik konut üretilmesini sağlayacak projeler geliştirilmesi konuları da ele alındı.

Haberde Türkiye’de satılmayı bekleyen hali hazırda 800 bin konut stoku olduğu bilgisi de paylaşılmış.

Sektör temsilcileri toplantının çok verimli geçtiğini söylediler

Bakan Albayrak’ın sektör meselelerine çok hakim olduğunu dile getiren KONUTDER Başkanı Z. Altan Elmas kendisinin sektöre desteğinin tam olduğunu belirterek inşaatçılar olarak kendilerinin de enflasyonla mücadele programına destek vermeye devam ettiklerini söyledi.

İstanbul Finans Merkezi’nde inşaat çalışmalarının devam ettiğini belirten GYODER Başkanı Doç. Dr. Feyzullah Yetgin de Bakan Berat Albayrak’a finans merkezindeki çalışmalar hakkında da bilgi verdiklerini, yol haritalarıyla ilgili olarak kendisinden görüş aldıklarını, kendisinin gereken ne varsa yapılacağını söylediğini belirtti.

Toplantıya katılan inşaat sektörü temsilcileri, Bakan Albayrak ile yapılan toplantının çok verimli geçtiği konusunda görüş bildirdiler.

Gayrimenkulde hedef pazarlarda satış ve tanıtım ofisleri açılacak

Toplantıda Körfez ülkeleri, Irak, İran ve Türk Cumhuriyetleri gibi yoğun satışın yapıldığı ülkeler ile Avrupa’da yaşayan Türkler’e yönelik tanıtım çalışmaları düzenlenmesi, hedef pazarlarda satış ofislerinin açılması konuları da gündeme geldi. Gayrimenkul sektörünün önde gelen temsilciliklerinin Türkiye’deki yatırım avantajlarını anlatmak ve özellikle hedef pazarlarda ülkeyi tanıtmak için yapacağı organizasyonlara hükümetin destek vereceği belirtilerek hazırlanan pakete inşaat sektörünün yabancıya ve yurtdışında yaşayan Türk vatandaşlarına yönelik konut satışını yıllık 10 milyar doların üzerine çıkarması için yapılacak çalışmalar da eklenecek.

Orta gelirlilerin konut edinmesine yönelik destekler

Bu ay içinde tamamlanarak devreye alınması planlanan pakette orta gelirli kesimin de konut almalarını kolaylaştıracak adımlar yer alacak.