DKY İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Dumankaya, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2015 yılına ilişkin konut satış istatistiklerini değerlendirdi.


DKY İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Dumankaya: Konut sektöründen bu yılda satış rekoru bekliyoruz

DKY İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Dumankaya, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2015 yılına ilişkin konut satış istatistiklerini değerlendirdi. Ali Dumankaya, siyasi istikrarla birlikte ekonomik istikrarın beraberinde geldiğini ve bunun da yılın son döneminde konut satışlarına yansıdığını söyledi.

Ali Dumankaya, “2015 seçim odaklı bir yıl olmasına rağmen 1.4 milyonluk satış adedine ulaşıldı. Bu yıl daha az siyasi riskleri barındıran bir yıl olacağı kanaatindeyim. 2016 kentsel dönüşüm projelerinin yoğun bir şekilde başlayacağı bir yıl olacak. Merkezi lokasyonlardaki, doğru fiyatlama yapılmış projelerde satışlar artacaktır. Bu yıl sektörün yeni bir satış rekoruna daha imza atacağına inanıyoruz.

Sektörün 1.5 milyonluk satış adedine rahatlıkla ulaşacağını düşünüyorum" dedi.
Yabancılara konut satışlarına da değinen Ali Dumankaya, “Yüzde 20'lik bir artış görülüyor. Görünen o ki yabancılara konut satışında 10 milyar dolarlar seviyesini 2-3 sene içinde yakalayabiliriz. Yabancı satışlarının kısa sürede 20 milyar dolarlara ulaşacağını öngörüyoruz" diye konuştu.