Özellikle son 5 ay içinde değeri çok artan konut fiyatları nereye kadar yükseldi ve bu konutları kimler alıyor ? İşte düşüşün başladığı tarih yabancı yatırımcılar fiyatları yükseltti artık yerli müşteri konut alamaz duruma geldi yerli müşteri yeter artık dedi almıyoruz diyerek resti çekti. Yerli müşterinin konut almamaı demek %85 konut alan müşteriyi kaybetmek demektir konut alan kimse kalmayınca fiyatlarda çok kısa zamanda düşüşler başlayacak bu düşüş ne kadar sürecek diye soracak olursanız bu fiyatların düşmesi 1 yıl daha sürecek gerçek değerlere inene kadar düşüşler devam edecek.

Yabancılar konut neden alıyorlar vatandaşlık almak için mi yoksa artık güvenli ülke gördükleri için mi Türkiye'den konut alıyor yoksa doların yükselmesi tl değer kaybetmesi doları olan TL karşılığı yüksek olduğu için artık 100 bin $ doalra çok kaliteli evler alıyorlar . Yabancılara bu evler çok uygun fiyata geliyor pahalı alsalar dahi. 

İşte konut fiyatlarının düşme sebebi alıcılar artık pahalı fiyatlardan konut alamaz duruma geldi para çok değersizleşti ve kiracı olarak kalmak daha mantıklı olmaya başlayacak bu nedenle kiracı kalmak mantıklı oluyor.