İstanbul'un en prestijli hattı olan Maslak-Levent bölgesine yakınlığıyla öne çıkan Kağıthane, fabrikadan dönüşümün adresi oldu.


Kağıthane birbirinden farklı 11 dönüşüm projesi iile küllerinden doğuyor. Avrupa Yakası'nda fabrikadan dönüşümün yeni adresi olan Kağıthane, markalı konut üreticilerinin merkezi haline geldi. Fabrikadan dönüşümden mahalle arasındaki evlerin dönüştürülmesine kadar kentsel dönüşüm çalışmalarının hız kazandığı Kağıthane'de inşaat şirketleri konuttan ofise kadar birbirinden farklı 11 yeni proje üretiyor. Ortalama metrekare fiyatları 7 bin liralar seviyesine ulaştı. Cendere Yolu'ndaki lüks projelerin de etkisiyle prim potansiyeli her geçen gün artıyor.

Ofis seçiminde altenatif
Avrupa Yakası'nda bulunan mevcut ofis stokunun yaklaşık yüzde 5'i Kağıthane- Seyrantepe bölgesinde yer alıyor. Önümüzdeki dönemde de bölgede yeni ofis projelerinin hayata geçmesi bekleniyor. Prestijli Merkezi İş Alanı (MİA) olan Büyükdere-Levent aksında ortalama ofis kirası metrekare başına 35 dolarken, Kağıthane'de bu rakam 18 dolar seviyesinde. Bu durum bölgede geliştirilen ofis projelerini cazip kılıyor. Ofis projelerinde ortalama metrekare satış fiyatları ise 3 bin 500 ile 4 bin 500 dolar arasında bulunuyor.

Metrekare fiyatlarında şok artış yaşanacak
Eva Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı, Kağıthane'de ofis projelerinde konut projelerine kıyasla satış ve kira rakamlarının yüksek olmasının proje geliştiricilerini ofis projelerine yönlendirdiğini belirtiyor. Yazıcı, "Bölgede ofis sektöründe arz ve talep dengesi henüz kurulamadı. Mevcut stokun erimesi bir süre daha alacaktır. Ortalama metrekare fiyatları 7 bin liralara ulaştı. Önümüzdeki 2-3 yıl içinde fiyatların yüzde 15-20'ler seviyesinde artması bekleniyor" diyor.