Birçok sektör temsilcisi, konut fiyatlarında artışın yıllık yüzde 30-70 aralığında olduğuna işaret ediyor. Bazı bölgelerde bu artış yüzde 100’leri buluyor.

Gelinen noktada, İstanbul’daki sıfır daire fiyatları semtine göre değişmekle birlikte 1 milyon TL’leri aşar hale geldi.

İstanbul Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Nizamettin Aşa Sözcü’ye yaptığı açıklamasında İstanbul’da ev sahibi olmak isteyenlerin 700-750 bin TL’yi gözden çıkarması gerektiğini söyledi. Aşa, bu rakamın pandemi öncesinde 200 bin-500 bin TL arasında olduğunu da sözlerine ekledi.

Türkiye, bir barınma sorununa doğru gidiyor!

Orta gelirli insanların ev sahibi olmasının çok zorlaştığını, inşaat maliyetlerinin bu kadar yükselmesinden sonra konut fiyatlarının düşmesi için de bir neden kalmadığını ifade eden Eva Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı da yaptığı açıklamasında “Türkiye, bir barınma sorununa doğru gidiyor” dedi.

Yazıcı, ülke genelinde son bir yılda konut fiyatlarındaki artış bazı bölgelerde yüzde 30 iken bazı yerlerde de yüzde 70’i bulduğunu belirirken İstanbul Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Nizamettin Aşa ise bu oranların İstanbul’da yüzde 100’ü bulduğunu söyledi.