Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Temmuz ayı Para Politikası Faizleri sonrasında ilk konut kredisi faiz indirim haberi İNG’den geldi. Banka yüzde 1.48 ile en düşük konut kredisi faiz oranını sunmaya başladı.





Merkez Bankası’nın haftalık repo faizlerini 625 puan indirmesinin ardından ilk konut kredisi faiz indirimini İNG gerçekleştirdi. Bankaların kredi masraflarında büyük bir indirim sağlayan politika faiz indiriminin ardından kademeli olarak konut kredisi faiz indirimlerinin artması tahmin ediliyor.





Kredi Pazarı'nda yer alan habere göre; İNG konut kredisi faizlerinde gerçekleştirdiği indirimin ardından faiz oranlarını 10 yıl vadeye kadar yüzde 1.48’e indirdi. Söz konusu indirim sonrasında kamu bankaları ve enflasyon endeksli konut kredisi faiz oranlarının altında faizlerle konut kredisi kullandıran özel banka sayısı ikiye çıktı.





En Uygun Konut Kredisi Hangi Banka





İNG 5 yıl vadeye kadar yüzde 1.5, 10 yıl vadeye kadar konut kredilerinde ise yüzde 1.48 faiz oranı kullandırıyor. Bankadan 10 yıl vadeli 100.000 TL tutarda konut kredisi hesaplama yapılığında kredinin aylık taksitleri 1.786 TL oluyor. Kredinin toplam geri ödemesi ise 214.000 TL’ ye denk geliyor.