Türkiye'de son yıllarda yaşanan ekonomik krizle başlayan işyerleri satışlarına bir yenisi eklendi. Bu kez satışa çıkarılan ise ada oldu. Marmaris'te bulunan Gelibolu Adası 22 hissedarın ortak kararıyla 15 milyon dolar değerinde satışa çıkarıldı.





Muğla’nın Marmaris ilçesinde bulunan Gökova Körfezi’ndeki Gelibolu Adası 22 hissedarın ortak kararıyla satışa çıkarıldı. 15 milyon dolar değer biçilen ada için pazarlık payının da olduğu belirtildi.





22 hissedar arasında bulunan iş adamı Özgür Kürşat, adanın kendisine dedelerinden miras kaldığını söyleyerek, turizm sezonunda tur teknelerinin uğrak yeri olan Gelibolu Adası’nın, doğal güzelliği ile yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çektiğini belirtti. Kürşat, "Çok hissedarlı olduğumuz için satışına yöneldik” dedi.





Turizm sezonunda tur teknelerinin uğrak yeri olan Gelibolu Adası, doğal güzelliği ile yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor.





Gökova Özel Çevre Koruma Bölgesi sınırları içerisinde kalan 34 bin 854 metrekare alana sahip adaya, spor alanları ve günübirlik kullanıma yönelik tesislerin yapılabileceği belirtildi.