TÜİK verilerini değerlendiren gayrimenkul alanında birçok önemli projeye imza atan Şekerlisoy Topluluğu Yönetim Kurulu Başkanı Onur Şekerlisoy, önümüzdeki dönemde fiyatlardaki dalgalanmaların azalmasıyla konut satılarında artış beklediklerini belirtti.

Türkiye İstatistik Kurumu 2022 yılı Ocak ayı konut satış istatistiklerini paylaştı. Gayrimenkul alanında birçok önemli projeye imza atan Şekerlisoy Topluluğu Yönetim Kurulu Başkanı Onur Şekerlisoy Türkiye genelinde seyreden dalgalı tabloyu şöyle değerlendirdi; “Türkiye genelinde konut satışları Ocak ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 25,1 artarak 88 bin 306 oldu. Konut satışlarında İstanbul 15 bin 110 konut satışı ve yüzde 17,1 ile en yüksek paya sahip oldu.

Satış sayılarına göre İstanbul'u 8 bin 255 konut satışı ve yüzde 9,3 pay ile Ankara, 5 bin 486 konut satışı ve yüzde 6,2 pay ile İzmir izledi. Ocak ayında gerçekleştirilen satışlarda bir önceki ay yani Aralık ayına kıyasla yüzde 61 düşüş yaşandı.

Bunun birkaç nedeni var; ekonomi alanındaki dalgalanmalar ve fiyat oranlarındaki dengesizlik nedeniyle statikleşmeyen ve sürekli hareket halinde olan ortam insanların ilgisini dağıtarak farklı senaryoları düşünmelerine neden oldu. Bu dalgalanmaların süreceğini öngörmekle birlikte ilginin yıl içerisinde düzensiz de olsa artacağını düşünüyoruz. Öte yandan yabancılara yapılan konut satışları Ocak ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 56,5 artarak 4 bin 186 oldu. Türkiye'den konut satın alanlar arasında İran, Irak ve Rusya vatandaşları ilk sırada yer aldı. Uzun zamandır başı çeken İran, Irak ve Rusya’nın ilgisinin de devam edeceğini söyleyebilirim” dedi.

Şekerlisoy Topluluğu Hakkında

Şekerlisoy Topluluğu temellerini 2006 yılında atmıştır. 2010 yılında kuru gıda ve ve alüminyum profili ihracatı, 2011 yılında inşaat ve enerji sektörüne giriş yapmıştır. 2013 yılında gayrimenkul yatırımlarına başlamış ve konut projelerinde deneyim kazanmıştır. Topluluk; gayrimenkul, turizm, sağlık ve girişim olmak üzere 4 ana grupla faaliyet göstermektedir. Topluluk faaliyet gösterdiği her sektörde kalıcı olmak ve iz bırakmak üzere yoluna devam etmektedir.