Durum böyle olunca vatandaş yeni bir yatırım modeli aramaya başlarken ekonomistlerden yeni yatırım önerisi gayrimenkul yatırım fonu alımları oldu.

İnsanlar korona virüs salgını sonrasında yatırım araçları arasında artık getiriden çok güvenirliği dikkate almaya başladı.  Yatırım araçları konusunda bir değerlendirme de Dünya Gazetesi yazarı Numan Erge Ergin tarafından yapıldı. 

Yatırım Yapmak İsteyenlere Alternatif Öneriler: Gayrimenkul Yatırım Fonu  Son dönemde yatırım araçlarının performansları korana virüs salgını sonrasında dengesiz olarak ilerlerken yatırım yapmak isteyenlere yeni bir öneri geldi.  Türkiye'de bugün itibar ile kurulan 20 portföy şirketi bulunurken bu şirketler tarafından satışa sunulan 50 adet aktif Gayrimenkul Yatırım Fonu seçeneği bulunuyor.

Ağırlıklı olarak konut ve işyeri fonlarından oluşan bu fonların büyüklüğü ise 6 milyar 500 milyon lira civarında yer alıyor.  Gayrimenkul Yatırım Fonlarına İlişkin Esaslar Tebliği (III-52.3) (Tebliğ) ile SPK tarafından sıkı denetimde bulunan fonlar vergisel avantajlar sunması ile de diğer yatırım araçlarına oranla öne çıkıyor. Gayrimenkul Yatırım Fonlarının getirisi kurumlar vergisinden muaf tutulmaktadır. Yine stopaj oranı sıfırdır.