Faizsiz konut kredisi kullanmak mümkün mü diye merak edenler artık konut sahibi olabilecekler. Birçok şirket tarafından dar gelirli ailelere, gazilere, yetimlere ve emeklilere yardım amacıyla ev sahibi oluyorlar. Devlet desteği ile konut için verilen kredilerin faizsiz olmasından dolayı vatandaşların artık yüzü gülüyor. Böylelikle bütün illerimizde vatandaşlarımıza ev sahibi imkânı sunulacaktır.





Faizsiz konut veren kuruluşları günümüzde çok arttığını görmek mümkündür. Vatandaşların bu sistemi tercih etmelerindeki en önemli husus faizsiz kredi imkanı ve sahip olacakları konutun maliyetinin düşük olmasıdır. Peşinatsız veya düşük peşinatlı olması, ödeme miktarının isteğe bağlı olması gibi birçok avantajları vardır.





Faizsiz Konut Kredisi Kimler Yararlanabilir





Faizsiz kredilerin önceliği vardır. Aylık geliri az olan ve belli bir geliri olan aileler ve bireylerin önceliği bulunmaktadır. Dul, yetim, harp ve vazife malulü, şehit aileleri başta olmak üzere bir konut ile sınırlandırılarak ev sahibi olabiliyorlar. 15 Temmuz darbe esnasında hayatını kaybedenlerin aileleri veya yaralananlarda bu hakka sahip olabilecekler.





Faizsiz Konut Kredisi İçin Gerekli Belgeler





Faizsiz konut kredisi kullanmam mümkün mü diyenler başvuru işlemlerini tamamlayabilmeleri için gerekli evrakların peşinden koşmaları gerekir. Vatandaşların bu talepte bulunabilmeleri için kişisel bilgilerin yazılı olduğu belgeleri tamamlayıp başvuru sağlamaları gerekmektedir. Bireyin sabit geliri varsa eğer bu işlem kısa ve sorunsuz sürebilir. Bankalar garanti dul maaşı, emekli maaşı, yetim maaşı ve şehit ailelere verilen yardım maaşları olan bireylerin kredilerini sorunsuz bir şekilde çıkartabiliyorlar. Daha sonra nüfus cüzdanı fotokopisi çektirilmeli. Alacağınız konutun tapu senedi ve örneğini de bulundurmalısınız. Bu şekilde anlaşmalı bankalara müracaat edilir ve aksi bir sonuç çıkmazsa krediniz onaylanır.





Faizsiz Konut Kredisi Sorgulama





Kredi başvurusu yaptıktan sonra sonuçlanmasını beklemelisiniz. Bunu nereden nasıl takip edeceğini bilmeyenler için öncelikle e-devlet üzerinden kontrol edebilirsiniz. E-devlet sayfasına giriş yaptıktan sonra arama bölümüne faizsiz konut kredisi sorgulama yazmalısınız. Karşınıza çıkan ilk linke tıklayarak ödemesini yaptığınız veya yapmanız gereken konut kredileri ile karşılaşacaksınız. Buradan rahatlıkla takibinizi yapabilirsiniz. Başvurularınızın onaylandığını da buradan görebileceksiniz.