Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu’ndan (BDDK) aldığı faaliyet izniyle 21 Mart 2019’da yeniden hizmet vermeye başlayan Emlak Katılım, 2019 yılının son ayında tüm dünyayı saran Covid-19 salgınına rağmen hedefleri doğrultusunda istikrarlı bir şekilde ilerlemeye ve büyümeye devam etti. Yılın ilk yarısındaki makroekonomik görünüm ve ekonomik gelişmelere hızla uyum sağlayan Emlak Katılım, yıl sonu itibariyle 20,3 milyar aktif büyüklüğe ve 50 şubeye ulaşırken 4,8 milyar TL tutarında da sukuk ihracı gerçekleştirdi.

Yüzde 120 büyüme ve 32 adet kira sertifikası ihracı

2020’nin pandemi nedeniyle ezber bozan bir yıl olarak tarihe geçtiğini belirten Emlak Katılım Genel Müdürü Nevzat Bayraktar, Covid-19 salgınının finans sektörüne etkilerine dikkat çekerek sözlerini şöyle sürdürdü:

“Ülkemiz yerinde ve zamanında atılan adımlarla, pandeminin neden olduğu negatif tablodan minimum seviyede etkilendi. Bu bağlamda oluşan güven ortamı, bankamızın faaliyetlerine pozitif şekilde yansıdı. Emlak Katılım olarak, 2019’da 9,3 milyar TL olan aktif büyüklüğümüzü 2020 sonu itibariyle 20,3 milyar TL’ye taşıyarak yüzde 120 oranında büyüme gerçekleştirdik. Özelikle reel sektörü destekleyen fonlar kullandıran bankamızın bu yönde fon büyüklüğü 16,4 milyar TL’ye ulaşırken, toplanılan fonlar da 11,7 milyar TL civarında gerçekleşti. Aralık ayında 276 milyon TL sermaye artışı yapan bankamız, ödenmiş sermayesini de 1 milyar 26 milyon TL’ye çıkardı.

Sermaye Piyasası Kurulu’ndan Mart ve Eylül ayında aldığımız sırasıyla 2 milyar TL ve 5 milyar TL tutarlarındaki ihraç tavanı kapsamında, Nisan 2020’den bu yana toplamda 4,8 milyar TL olmak üzere 32 adet kira sertifikası ihracı gerçekleştirdik. Bankamız 24 Haziran 2020 tarihinde, 369 gün vadeli ve 4 dönemsel kira ödemeli olarak ihraç ettiği kira sertifikası ise Türkiye’nin ilk getirisi katılma havuzuna referanslı sukuk ihracı olarak kayıtlara geçti. 

2021 yılında Sermaye Piyasası Kurulu’na yapacağımız 15 milyar TL tutarındaki ihraç tavanı başvurusuyla, geçen yıl gerçekleşen 4,8 milyar TL'lik sukuk ihraç hacminin üzerinde sukuk ihracı gerçekleştirmeyi planlıyoruz.

Katılım finans sektörünün en genç üyesi olarak ulaştığımız bu rakamlar bizim için memnuniyet vericidir. 2021 yılında da Emlak Katılım Ailesi olarak tüm gayretimizle çalışmalarımızı sürdüreceğiz ve başarılı sonuçlar elde etmeye devam edeceğiz.”

Türkiye genelinde 50 şubeye ulaştı

2020 yılı başında şube hedefini 40 şube olarak belirleyen Emlak Katılım, tüm dünyayı olumsuz şekilde etkileyen pandemiye rağmen şube hedefini yukarı yönlü revize ederek 50 şubeye çıkardı. Hedefini gerçekleştirerek 50 şubeye ulaşan Emlak Katılım, 2021 yıl sonu şube hedefini ise toplamda 100 şube olarak belirledi. Böylelikle banka bir yıl içerisinde 50 yeni şube daha açacak.

Emlak Katılım “e-şube” ile dijital bankacılık her an her yerde 

Emlak Katılım, müşterilerine şube kanalıyla bulundukları lokasyonlarda ulaşmaya devam ederken geliştirdiği dijital kanalları vasıtasıyla da müşterilerinin şubeye gitmeden hesap açabilmelerini ve tüm bankacılık işlemlerini bu dijital platform üzerinden yapabilmelerini sağlayan “e-şube”yi hizmete sundu. 

Gayrimenkul alım-satım işlemleri güvence altına alındı

Emlak Katılım, farklılaşan müşteri ihtiyaçlarına yönelik ürün ve hizmetlerini 2020 yılı boyunca geliştirmeye ve sunmaya devam etti. Bu kapsamda gayrimenkul devir işlemlerinin sorunsuz gerçekleşmesi için Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü ile protokol imzalayarak Tapu Güvenilir Hesap uygulamasını hayata geçirdi. Bir ilke imza atarak hizmete sunduğu bu uygulama kapsamında; alıcı ve satıcı taraflar için Emlak Katılım bünyesinde hesaplar açılıyor ve tapu devir işlemi tamamlandığında eş zamanlı olarak alıcının hesabındaki para satıcının hesabına yatırılmış oluyor ve böylece müşterilerin birikimleri güvence altına alınıyor. 

Altınlarınız “Altın Çatı Hesabı” ile değerlensin

Emlak Katılım, yastık altı altınların ekonomiye kazandırılması hem tasarruf sahiplerinin hem de Türkiye’nin kazanması amacıyla altın toplama günlerini başlattı. Ülkenin dört bir yanında devam eden altın toplama günleri sayesinde banka müşterilerinin şubelere getirecekleri gram, çeyrek, yarım, tam, bilezik, yüzük, kolye gibi her ayarda ziynet altınlarını alarak hesaplarına 24 ayar saf altın olacak şekilde yatırabiliyor. 

Kıymetli Maden ve Döviz alım satımında önemli bankalardan biri olmayı hedefleyen Emlak Katılım, müşterilerine avantajlı kurlarla hizmet ayrıcalığı sağlamak için çalışmalarına hızla devam ediyor.