2019’un ilk 7 ayında, geçen yılın aynı dönemleriyle karşılaştırıldığında sürekli düşüş gösteren konut satışları, kredi faizlerindeki indirimlerle birlikte ağustos ve eylül aylarında yönünü artışa çevirmişti.





Konut kredi faizlerindeki indirimlerin devam ediyor olması ve özel bankaların da faiz oranlarında indirimlere başlamalarıyla birlikte gözler ekim ayındaki konut satışlarına çevrildi. Bu sorunun net cevabını 18 kasım 2019 pazartesi günü sabah saat 10.00’da açıklanacak olan Türkiye Satış İstatistikleri (TÜİK) tarafından yayınlanacak olan Konut Satış İstatistikleri sonuçlarında göreceğiz.





2018’in ekim ayında Türkiye’de satılan konut sayısı bir önceki seneye göre yüzde 19.24 artarak 146 bin 536 olurken bu konutların sadece 8 bin 065’i ipotekli satış (banka kredili satış) olarak kayıtlara geçmişti. Yabancılara gerçekleştirilen konut satışları ise 6 bin 276 adet ile bugüne kadar yabancılara konut satışının yapıldığı en yüksek ay rekorunu elinde bulunduruyor. 2019’un ekim ayı konut satışlarında ipotekli konut satışlarının çok ciddi oranda artması, yabancıya konut satışlarının ise geçen senenin aynı ayına göre düşmesi bekleniyor.