Son yıllarda vatandaşın giderek tüketime yönelmesi üzerine devlet tarafından başlatılan konut hesabı ve çeyiz hesabı ile vatandaşın yeniden tasarrufa yönlendirilmesi amaçlanmıştı. Bankalar üzerinden açılan konut hesabı ve çeyiz hesabı üzerinden biriktirilen para tutarına göre belirlenen oranda hibe para desteği sağlanırken bu sayede vatandaşın tasarruf ederek ev sahibi olması ve evlenmesinin önü açılmıştı.

Devletten İlk Ev Alana Destek! Yeni Ev Alanlara Devlet Desteği 2020 İle İlk Defa Ev Alacaklara 30 Bin Lira Hibe Para Desteği! Konu hesabı ev sahibi olma hayalleri kuran kişilere tasarruf etme imkânı sunan özel bir yatırım hesabı türüdür. Bankaların birikim hesapları arasında yer alan konut hesabı ile en az 3 sene boyunca düzenli aylık para birikimi yapan kişilere ev satın almaları durumunda biriktirmiş oldukları para tutarına göre devlet desteği ödenmesi amaçlanmaktadır.

Devlet Katkılı Konut Hesabı Açma Başvuru Şartları Neler, Kimler 30 Bin Lira Hibe Para Alabilir? Konut hesabı açarak para almak isteyen kişilerin ilk olarak 7 Nisan 2015 tarihi itibari ile kendi adlarına bir taşınmaz kaydı bulunmaması ve Türk vatandaşı olma şartı aranmaktadır. Bu şartları taşıyan kişiler konut hesabı açılan bankalar üzerinden hesap açtırıp en az 36 ay boyunca düzenli olarak para birikimi yapmalıdır. 36 ay boyunca düzenli olarak para birikimi yapan kişiler ev sahibi olduktan sonraki 6 ay içerisinde birikim yaptıkları bankaya başvuruda bulunarak hibe para desteği başvurusunda bulunur. Konut hesabı hibe para devlet desteği tutarı 2020 yılı için 28 bin 548 lira olarak ödenmektedir.

Devlet Destekli Konut Hesabı 36-47 Ay Para Biriktirenler İçin Devlet Katkısı Oranı % 15 Azami Katkı Tutarı 24 bin 741 Lira Devlet Destekli Konut Hesabı 48-59 Ay Para Biriktirenler İçin Devlet Katkısı Oranı % 18 Azami Katkı Tutarı 26 bin 645 Lira Devlet Destekli Konut Hesabı 60 Ay ve Üzeri Para Biriktirenler İçin Devlet Katkısı Oranı % 25 Azami Katkı Tutarı 28 Bin 548 Lira olarak uygulanacak. Evlenecek olan çiftlerin bu hesabı ortak olarak açmaları durumunda yani iki kişinin konut hesabı açması durumunda devlet desteği 57 bin lira sınırı üzerinden ödenecek.

Yeni Evlenecek Genç Çiftlere Devlet Desteği Hibe Para Ödemesi 22 Bin Tl Oldu! Evlenmek isteyen genç çiftlerin düğün masrafları her geçen gün artarken konu hakkında yapılan yeni düzenleme ile çeyiz hesabı açan gençlere devlette çeyiz hesabı desteği ile para ödemesi yapmaya başladı. Devlet Destekli Çeyiz Hesabı 36-47 Ay Para Biriktirenler İçin Devlet Katkısı Oranı % 20 Azami Katkı Tutarı 7.967,70 Lira Devlet Destekli Çeyiz Hesabı 48-59 Ay Para Biriktirenler İçin Devlet Katkısı Oranı % 22 Azami Katkı Tutarı 9.193,50 Lira Devlet Destekli Çeyiz Hesabı 60 Ay ve Üzeri Para Biriktirenler İçin Devlet Katkısı Oranı % 25 Azami Katkı Tutarı 11.032,20 Lira oldu.

Evlenecek çiftlerin her ikisinin de hesap açması durumunda evlenirken devletten alacakları çeyiz hesabı desteği 22 bin 64 lira seviyesine çıkartılmış oldu. Çeyiz Hesabı Evlenen Gençlere Devlet Desteği Hibe Para Başvuru Şartları Neler, Kimler Evlenirken Devlet Desteği Alabilir? Çeyiz hesabı başta kamu bankaları olmak üzere çok sayıda devlet ve özel banka tarafından açılırken; Daha önce evlenmemiş ve henüz 24 yaşını doldurmamış olan her Türk genci çeyiz hesabı açma başvurusu yapma imkanına sahip oluyor.

Evlilik tarihinden önce en az 3 sene düzenli olarak para birikimi yapan kişiler 27 yaşından önce evlendiği takdirde devletten para yardımı almaya hak kazanıyor. Hem konut hesabı hem de çeyiz hesabı kişinin talep ettiği şekilde faizli ya da faizsiz olarak açılabiliyor.