Çanakkale son zamanlar, da gayrimenkul yatırımlarında en çok ilgi çeken bir ilimiz oldu mekan emlak gayrimenkul firma yetkilisinin haberine göre Çanakkale ilimizin geçim kaynağı tarım ve hayvancılıktır yakın ilçemiz Ezine süt ve süt ürünleriyle markalaşmış bir ilçemizdir bölgemizde çok sayıda meyve fidancılığı yapılmaktadır Çanakkale Bayramiç ilçemizde Marmara bölgesinin meyve ihtiyacını karşılamaktadır.

 Çanakkale maden ocaklarıyla da bilen bir ilimizdir Can ilçemizde kömür ocakları ve çok sayıda seramik işletmeleri bulunmaktadır Çanakkale Biga ilçemizde çarşamba günleri pazarı kurulmaktadır geçim kaynağı tarıma dayalıdır Biga Türkiye sanayide lider bir ilçemizdir mobilya fabrikaları demir Çelik fabrikaları Biga bölgesinde bulunmaktadır.

 Çanakkale merkez ve ilçelerinde Çanakkale 18 mart üniversitesi bulunmaktadır bölge ekonomisinde çok büyük katkı sağlamaktadır bölgemizde çok sayıda öğrenci evi ve pansiyonlar bulunmaktadır bölge son zamanlarda sürekli göç alan bir bölgedir talepler arttıkça gayrimenkul yatırımlarında Çanakkale merkeze yakın köy evi arsa tarla çok talep görmeye başladı ve daire fiyatları iki kat arttı bölgede arsa fiyatları üçe katladı.

 Türkiye’den adından söz ettiren 1915 Çanakkale Köprüsü, Çanakkale ilinin Lapseki ile Gelibolu ilçeleri arasında inşa edilmekte olan asma köprüdür. bu da gayrimenkulde yerli yapancı yatırımcıların ilgilendiği bir bölge oldu bölgemizde arsa bulmak tamamen imkansız  hale geldi. Çanakkale ilimizde komşu ilçemiz Balıkesir Edremit balya havran Gönen