İstanbul’dan Silivri ‘ye kadar olan sahil hattında oluşan fiyat artışları, yatırımcıların bütçelerine uygun yeni yatırım alanı arayışına yöneltti. Tekirdağ merkezli Şarköy, Gelibolu hattından itibaren Çanakkale, Ezine, Ayvacık istikametinde, bu talepleri karşılar hale geldi. Bu lokasyon yatırımcının ilgili alanı olmaya devam ediyor.

Silivri ve Trakya Bölgesi özelinde gayrimenkul yatırımı ve danışmanlık hizmeti veren, SİMGE EMLAK DEĞERLEME Brokerı MUSTAFA ALTINKÖK; “Trakya Bölgesi, Çanakkale Köprüsü ‘nün yapılması ve son aşamaya gelinmesi ile birlikte bölgede arsa, arazi ve konut yatırımı artıyor. Emlak yatırım planınızı İstanbul’un artan fiyatlarına alternatif, Tekirdağ sahil hattı losyonuna bağlı olarak Çanakkale istikametine yöneltmeniz avantaj sağlayacaktır.

Çanakkale Köprüsü bölgenin ve bölgeye yakın okazyonların can damarı oldu

1915 Çanakkale Köprüsü başlaması ile birlikte Köprünün ulaşım aksına göre Silivri istikametinden, Şarköy ve köyleri ile beraber Malkara, Gelibolu yönüne doğru devam eden güzergahta arazi yatırımı bölgesel fiyatlar cazibesini korurken, Şarköy ve köylerinde fiyat artışları öne çıkmaktadır. Ayrıca yazlık konut tercihinde Şarköy, Gelibolu losyonlarında talepler her geçen gün devam etmekte olup tercih edilen bölgeler içinde ilk yerlerdir.

İstanbul’a yakın losyonlarda arsa ve arazi kategorilerinde daha çok işlem yapılırken, İstanbul’a yakın konumdaki Tekirdağ, Şarköy, Malkara ilçeleri; Yatırımcının bütçesine göre uygun yatırım avantajı sunuyor. Köy hayatı isteyen yatırımcılar ileriye dönük değerleme açısından merkeze yakın köyleri de tercih ediyorlar. Gayrimenkul yatırımcılarının Trakya’daki fiyat artışlarını çok iyi analiz etmelerini tavsiye ediyoruz. Ana yollara ve yeni yatırımlara uygun , ulaşım güzergahlarını tavsiye ediyoruz.

Arsa Yatırımları Neden Bu bölgeye Kayıyor.

Trakya bölgesine doğru yapılan bir arsa ve arazi yatırımı, 5 yıl içerisinde yatırım maliyeti kadar değer yapması kabul edilebilir bir duruma geldi. Yeni yapılan Kuzey Marmara Otoyolu ise ulaşım alternatifi oluşturdu. Çanakkale Köprüsü de bölgemizde büyük bir ulaşım kolaylığı sağlayarak bölgeye değer katacak. Dolayısıyla, yapılan bu devlet ulaşım yatırımı, bölge gayrimenkul türlerine de pozitif etki yaratmaktadır. Çanakkale, Trakya ve İstanbul hattında arsa fiyatlarının katlanarak arttığına şahit olduk. Halen daha inşası devam eden projenin tamamlanması ve sonrasına kadar, köprü çevresi ve ulaşım losyonunda yüzde 100’e yakın artış beklenmektedir. Kısaca; bölge arsa, arazi yatırımı halen daha cazibesini korumaktadır.”

İstanbul un batıya açılan kapısı olan Trakya Bölgesi Avrupa sınırlarına yakınlığı ve sürekli proje üretmesi ile kendini yenilemektedir. 1915 Çanakkale Köprüsü, Sirkeci Avrupa hızlı tren hattı, Avrupa Serbest Bölgesi, iki deniz arasında bulunduğu coğrafi yapısı ile gerçekleşen hava sirkülasyonu Tekirdağ ve denize yakın ilçe ve köylerinde bu artışın devam edeceğini öngörmekteyiz. Yeni bölgeler ve yeni yatırım alanları bizim için ve yatırımcılar için iş deyip geçemediğimiz derecede öneme sahip.

Doğru fiyat, doğru yatırım ve mesleki tecrübeleri bir araya getirerek kazançlı gayrimenkul alışverişi sunan SİMGE EMLAK DEĞERLEME, her gün yeni bir heyecan ile başladığımız güne azim ile doğru bilgi ve mesleki paylaşımlarla kendimizi ve yaptığımız her işi sorgulayarak geçmiş deneyimlerimizden de faydalanarak doğru ve kazanç getirecek, gelişen doğru losyonlardan çalışmalara devam ediyoruz. 2022 de bölgesel olarak yatırım bölgelerinde 2021 olduğu gibi yine en doğru çalışmalar ile yanınızdayız.