EVA Gayrimenkul Değerleme, yabancı yatırımcı 2019 yılı 3. çeyrek sonu dönemi ile 2020 yılı aynı döneminde Türkiye’de gerçekleştirdikleri gayrimenkul alımları incelendi. Tapu yabancı işler daire başkanlığı verilerine göre; 2019 yılı 3. çeyreği sonunda 7 milyon 062 bin 877 metrekare olan yabancıların gayrimenkul edinimleri 2020 yılı aynı döneminde yüzde 12 azalarak 6 milyon 191 bin 071 metrekare oldu.

Gayrimenkulde Ürdün, konutta İran ilk sırada

2020 yılı 3. çeyrek sonu itibariyle, yabancıların Türkiye genelindeki toplam hisseye isabet eden yüz ölçümü bazında tüm gayrimenkul yatırımları incelediğinde, ilk sırada Ürdün yer alıyor. Bu kategoride bir önceki yılın birincisi Mısır’ın yerini alan Ürdün’ü de Irak,  Afganistan, Mısır, Suudi Arabistan, Filistin, Katar, İran, İngiltere ve Almanya takip ediyor.

Gayrimenkul yatırımında İstanbul, Manisa ve Konya ilk üçte

Tüm gayrimenkul cinsinden en çok tercih edilen illerde toplam hisseye isabet eden yüz ölçümü bazında 2020 yılı 3. çeyrek sonu itibariyle yabancıların gayrimenkul yatırımlarında en çok tercih ettiği il Manisa olurken, Manisa ilini sırası ile İstanbul, Konya,  Antalya, Sakarya, Muğla, Tekirdağ, Edirne, Bursa ve Ankara izledi.