Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından belirlenen bedellere göre kaloriferli konutlarda metrekare başına 6.3 TL kira ödenecek.

Kalorifersiz konutlarda metrekare başına kira bedeli 4.80 TL, Kerpiç, ahşap, bağdadi ve benzeri konutlarda metrekare başına kira ücreti 3.07 TL olacak.

Kapıcı, kaloriferci ya da her ikisinin de kurum ve kuruluşlarca karşılandığı konutlardan metrekare başına ilaveten 0.74 TL ilave bedel tahsil edilecek.

Isınma giderleri nasıl hesaplanacak?

Kurum ve kuruluşların yurt içindeki kaloriferli konutlarından yakıtı kurum ve kuruluş tarafından tedarik edilenlerde oturanlardan ısı pay ölçer veya kalorimetre cihazı montajı yapılmamış konutlarda, her bir metrekare için 2.52 TL yakıt bedeli tahsil edilecek.

Yakıtı kurum ve kuruluşlarca tedarik edilen konutlarda, ortak kullanım alanlarındaki aydınlatma, elektrik, su, gaz, otomat ve benzeri giderlerin zorunlu nedenlerle kurum ve kuruluşlarca karşılanıyor olması halinde, bu giderler karşılığında kira ve yakıt bedellerine ek olarak her bir metrekare başına 0.29 TL olarak alınacak.

Ayrı hesaplanamayan faturalar nasıl ödenecek?

Lojman olarak kullanılan konutlarda; elektrik sayacının ayrılmasının mümkün olmaması halinde 1.4 TL/metrekare, su sayacının ayrılmasının mümkün olmaması halinde 1.21 TL/metrekare, elektrik ve su sayacının her ikisinin de ayrılmasının mümkün olmaması halinde 2.61 TL/metrekare, konutlarda kullanılan su, şehir şebekesi dışında kuyu, artezyen, kaynak suyu ve benzeri su kaynaklarından karşılanıyor olması halinde 0.65 TL/metrekare ücret alınacak.