Dünyanın en iyi konut projelerini Türk yatırımcılar ile, Türkiye’nin en iyi projelerini de yabancı yatırımcılar ile buluşturan Türkiye’nin global emlak markası GRED, şimdi de Londra’nın  sembolik yapıları olan Big Ben ve Buckingham Palace’ın tasarımcılarından  Sir Giles Gilbert Scott’in 3. ikonik eseri olan Battersea Power Station’nı Türk yatırımcılar ile buluşturuyor.

THAMES NEHRİNE 450 METRE KIYI KULLANIMI 

Londra’daki Battersea Power Station projesi, Thames Nehri’ne 450 metre kıyısı ve değerli 1. bölge konumu ile yüksek yatırım potansiyeli taşıyan örnek bir restorasyon ve dönüşüm projesi, aynı zamanda Londra’da nadir görülen karma kullanım fonksiyonu ile ofis, parekende ve konut alanlarını içinde barındıran projede, 5 yıldızlı bir otel de yer almakta. Dünyaca ünlu markalar Jo Malone’dan ödüllü şef Gordon Ramsey’in Pizza Street restaurantına kadar, birçok önemli ismi Battersea Power Station projesinde birarada görmek mümkün. 

APPLE, JO MALONE ve ODULLU SEF GORDON RAMSEY...

Teknoloji devi APPLE Londra Merkez Kampüsü ile en başta projenin içinde yer alan isimlerden. Apple’ın altı katı alarak dev bir yatırım  yaptığı Battersea Power Station, Türk yatırımcıların da ilgi gösterdiği projeler arasında yer alıyor. Yani başında açılan olan 1.Bölge Kuzey hattı metrosu ve Apple’ın Ekim ayı itibari ile teknoloji üssünü taşımasıyla nüfus ve iş gücü artışının yaşanacağı bölge, doğru yatırım yapmak isteyenler için fırsat niteliği taşıyor.

TARiHi DOKUNUN MODERN YAŞAM İLE SENTEZi 

Şehir merkezine on dakikalık ulaşım mesafesi bulunan Battersea Power Station, tarihi dokusu nedeni ile de önem taşıyor. 1930’lardan 80’lere kadar Londra’nın elektriğinin beşte birini üreten ikonik Battersea Power Station, güçlü mimari mirasını yeni bir yaşam alanına dönüştürerek ayrıcalıklı bir yaşamın kapılarını aralıyor. Yaratıcılık, sanat ve modanın kalbini taşıyan ruhu ile üretimin merkezinde bulunan proje, Londra’nın gözde yaşam merkezi olarak konumlanıyor. Lüks marka karması ve tarihi dokusunu benzersiz bir yaşam deneyimi ile harmanlayan Battersea Power Station, ikonik fabrika bacalarından Londra’yı seyretmenize olanak sağlıyor. 

Şehir merkezi, Hyde Park, Knightsbridge ve Chelsea’ye yürüme mesafesi olan yakınlığı ile dikkat çeken proje, ulaşım ağındaki tüm araçlara yakınlığı ile de ergonomik bir yaşam sunuyor. Ayrıcalıkli iç mimari detayları ile sanatı birleştiren projede, yıl boyunca etkinliklerin planlandığı bir geniş bir açık alan da tasarlanmış. 

ÖDÜLLÜ MİMARİSİNDE FOSTERS + PARTNERS İMZASI VAR

Battersea Power Station ayrıcalıklı iç mimari detayları ile de prestijli bir yatırımın kapılarını aralarken, gerçek üstü bir yaşam deneyimlemeye davet ediyor. Ödüllü iç mimar Johnson Naylor, Circus West Village'daki evler için modern, lüks ve Art Deco'dan etkilenen bir görünüm tasarlamış. Açık plan düzenler, tavandan tabana pencereler ve kış bahçeleri, mekanları aydınlık ve havadar kılıyor. Fosters + Partners imzası taşıyan Roof Gardens ve Gehry Partners imzası taşıyan Prospect Place ise uzun yıllar konuşulacak modern vizyonununun tarih ile eşsiz bir füzyonu. 

PANDEMİ DÖNEMİNDE İNGİLTERE PAZARARINDA £500,000’a KADAR EMLAK VERGİLERİ GEÇİCİ SÜRE İLE KALKTI 

Dünya devi Knight Frank’ın Türkiye resmi ortağı da olan GRED kurucularından, Şehir Planlama kökenli Meltem Türker, £500,000’a kadar olan kısmında emlak vergilerinin belli bir süreye kadar kaldırılmasının yatırımcılar açısından avantaja dönüştüğünün de altını çizerek “Her zaman değerli ama aynı zamanda stabil olan Londra pazarı global alıcılar için bir fırsat zamanına dönüştü” ifadelerini kullandı ve Battersea Power Station satışlarının  Haziran ayı sonuna kadar lansmana özel 10% ön ödeme koşulları ile Türkiye’de olacağını belirtti. 

Türk yatırımcılar için doğru bir yatırım olduğunu belirten GRED Kurucusu ve CEO’su Meltem Türker, “Battersea Power Station, guclu konumu ve kurgusal yapısı ile Londra’nın en özel yaşam destinasyonlarından biri olmaya aday. Tarihi dokusu ve karakteristik mimarisi ile de oldukça dikkat çeken bu proje, özellikle Türk yatırımcıların da ilgi alanında. Ingiltere’de son dönemde Covid doğrultusunda emlak sektörüne yönelik teşvikler, düşen finansman ve depozit oranları yatırımcıların pazarda var olan ilgisini daha da arttırdı.