VitrA, 27 Eylül - 1 Ekim 2021 tarihlerinde İtalya’nın Bolonya kentinde 38.’si gerçekleştirilen Cersaie’ye bu yıl 17. kez katıldı. 26 ülkeden 600 standın yer aldığı dünyanın en büyük seramik fuarında, bu yıl ilk kez 3 hafta boyunca online olarak ziyaret edilebilen bir platform da oluşturuldu. VitrA, 2003’ten bu yana düzenli olarak yer aldığı Cersaie’deki standında en yeni karo koleksiyonlarını tanıttı ve sektör profesyonelleriyle buluştu. DigiTile.VitrA.com.tr adresinden de görülebilen VitrA standı, birbirleriyle uyumlu renk gruplarında farklı seri kombinleme sistemlerine ev sahipliği yaptı.

Yüzeyleri hareketlendiren karo sistemleri

VitrA Cersaie’de, farklı doku ve renklerin birlikte güvenle kullanılabildiği ve kullanıcılara kişiselleştirme olanağı sağlayan karo sistemlerini sergiledi. Çağdaş mekanlar için klasik mermerlerden ilham alan Iconic Awards 2021 sahibi MarmoMix, mimarinin güçlü yapı taşlarından mermerin görünümünü yüzeylere taşıyarak, sayısız döşeme alternatifi sunuyor. Modern şehir mimarisinin temel unsurlarından betondan esinlenen sistemsel bir yaklaşım sunan Good Design ödüllü CementMix, yeni eklenen Meso koleksiyonuyla taş ve betonun doğal uyumunu sergiliyor. Farklı malzeme ve formatların sofistike karması ColorCode sistemindeki Urban Travertino karo koleksiyonu ise traverteni porselenin gücü ve dayanıklılığıyla yüzeylere taşıyor.

Doğadan ilham alan koleksiyonlar

VitrA, mimaride kullanılan doğal taş, mermer, ahşap, beton ve seramik dokularından oluşan PRO Nature karo kütüphanesini yenilikleriyle zenginleştirdi. İlk kez Cersaie’de sergilenen yeni koleksiyonlar arasında, doğal taş ve mermerin izlerini yüzeylerde buluşturan Marmostone ve Boscostone dikkat çekiyor.

Çevre dostu ödüllü karo serisi: Atelier 01

VitrA’nın Cersaie’de sergilenen en yeni karo serilerinden Atelier 01, kısa bir süre önce dünyanın en eski ve prestijli tasarım ödüllerinden Red Dot’ı aldı. Atelier 01, 20. yüzyılda tasarım ve mimariye yön veren Bauhaus akımından ilham alan geometrik formlarıyla, her seferinde özgün bir tasarım yapılmasına olanak tanıyor. Hem yer hem de duvarlarda kullanılabilen karolar, çevre dostu Ecolabel ve GREENGUARD sertifikalarıyla dikkat çekiyor.

Beton ve taşın hijyenik uyumu: SET6.0

VitrA’nın en yeni karo koleksiyonlarından SET6.0 da Cersaie’deki yerini aldı. Beton ve taşın mükemmel uyumunu yaşam alanlarına taşıyan porselen karo koleksiyonu, beyaz, gri ve antrasitin farklı tonlarında 11 mat renk alternatifine sahip. Üretim aşamasında V-Agent teknolojisi uygulanan karolar, koronavirüs ve bakterilerin etkisini %99,9* oranında azaltıyor.